Thule Group
Beslut vid Thule Groups årsstämma 2024 (MFN)

2024-04-26 13:40

Thule Group AB (publ):s årsstämma hölls idag den 26 april 2024. Vid årsstämman fattades följande beslut.

Fastställande av resultat- och balansräkningar samt ansvarsfrihet
Stämman godkände fastställd resultaträkning och balansräkning samt koncernresultaträkning och koncernbalansräkning.

Styrelseledamöterna och verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet för den tidsperiod som redovisningen avser.

Vinstdisposition
I enlighet med styrelsens förslag beslutade årsstämman utdelningen till 9,50 kronor per aktie för 2023. Utdelningen ska utbetalas i två delbetalningar för en bättre anpassning till koncernens kassaflödesprofil.

Avstämningsdagen för rätt till utdelning för den första utbetalningen om 4,75 kronor per aktie fastställdes till den 30 april 2024. Till avstämningsdag för den andra utbetalningen om 4,75 kronor per aktie fastställdes den 7 oktober 2024. Den första utbetalningen beräknas komma att utsändas av Euroclear med start den 6 maj 2024 och den andra utbetalningen med start den 10 oktober 2024.

Godkännande av ersättningsrapport
Årsstämman godkände styrelsens förslag till ersättningsrapport.

Val av styrelse
Till styrelseledamöter omvaldes Hans Eckerström, Anders Jensen, Sarah McPhee, Johan Westman och Helene Willberg samt nyvaldes Sandra Finér och Paul Gustavsson. Hans Eckerström omvaldes som styrelseordförande.

Vice styrelseordförande och utskottsledamöter
Styrelsen har vid konstituerande styrelsemöte efter årsstämman utsett ledamöter till revisions- och hållbarhetsutskottet och ersättningsutskottet. Revisions- och hållbarhetsutskottet kommer utgöras av Helene Willberg (ordförande) och Sarah McPhee. Ersättningsutskottet kommer utgöras av Hans Eckerström (ordförande) och Paul Gustavsson.

Arvode till styrelsen
Styrelsearvode, exklusive utskottsarvode, beslutades att utgå med 1 445 000 kronor till ordföranden och med 455 000 kronor till var och en av de bolagsstämmovalda ledamöterna.

För arbete i revisions- och hållbarhetsutskottet ska ersättning utgå med 275 000 kronor till ordföranden och med 110 000 kronor till var och en av de övriga ledamöterna. För arbete i ersättningsutskottet ska ersättning utgå med 95 000 kronor till ordföranden och med 50 000 kronor till var och en av de övriga ledamöterna.

Val av revisor
Till revisor valdes revisionsbolaget Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB för en mandatperiod om ett år. Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB har meddelat att auktoriserade revisorn Sofia Götmar-Blomstedt kommer att vara huvudansvarig revisor. Det beslutades att arvode till revisorn ska utgå enligt godkänd räkning.

Bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission av aktier
I enlighet med styrelsens förslag beslutade årsstämman att vid ett eller flera tillfällen under tiden fram till nästa årsstämma bemyndiga styrelsen att fatta beslut om nyemission av aktier motsvarande högst 10 procent av bolagets aktiekapital. Emission med stöd av bemyndigandet kan genomföras med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt och med eller utan bestämmelse om apport eller kvittning eller andra villkor. Syftet med bemyndigandet är att öka bolagets finansiella flexibilitet.

Kontakter
Fredrik Erlandsson SVP Communications och Investor Relations
Tel: 070 309 00 21
E-mail: fredrik.erlandsson@thule.com

Om Thule Group
Thule Group är ett globalt sport- och fritidsföretag. Vi erbjuder produkter av hög kvalitet, med smarta funktioner och hållbar design som gör det lätt för människor världen över att leva ett aktivt liv. Under mottot Active Life, Simplified. och med ett fokus på konsumentdriven innovation och ett långsiktigt hållbarhetsperspektiv utvecklar, tillverkar och marknadsför vi produkter inom produktkategorierna Sport&Cargo Carriers (t.ex. takräcken, takboxar, hållare för cykel-, vatten- och vintersporter, taktält som monteras på bil), Juvenile & Pet Products (t.ex. bilbarnstolar, barnvagnar, cykelvagnar, cykelbarnstolar och hundtransport), RV Products (t.ex. markiser, cykelhållare och tält för husbilar och husvagnar) och Packs, Bags & Luggage (t.ex. vandringsryggsäckar, resväskor och kameraväskor).
Thule Group har cirka 2 600 anställda vid 9 produktionsanläggningar och 35 försäljningskontor över hela världen. Produkterna säljs på 138 marknader och försäljningen under 2023 uppgick till 9,1 miljarder kronor.
www.thulegroup.com


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Thule Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -