Mentice
Mentice AB (publ) inleder rekrytering av ny VD (MFN)

2024-05-21 19:00

Styrelsen i Mentice AB (publ) har i dag kommit överens med vd Göran Malmberg, som nyligen fyllt 65 år, om att han lämnar sitt uppdrag som verkställande direktör. Göran Malmberg kommer kvarstå i sin befattning till dess en efterträdare är på plats och kommer även att vara knuten till Mentice AB som senior rådgivare under tiden därefter att ny verkställande direktör utsetts. Rekryteringen av Göran Malmbergs efterträdare inleds omgående.

Göran Malmberg har varit vd på Mentice AB sedan 2008.

“Göran har gjort ett beundransvärt arbete med att först ta Mentice ur den djupa kris bolaget var i när han tillträdde och därefter byggt upp Mentice till vad det är idag med tekniskt mycket avancerade och marknadsledande produkter inom sitt marknadssegment, en M & S organisation med global marknadsteckning som resulterat i en ökad marknadsandel och en snabb försäljningstillväxt, i snitt 26 % tillväxt över de tre senaste åren och, kanske viktigast, byggt en organisation i tre världsdelar med en mycket hög kompetensnivå. Styrelsen är glada för, och tycker det är värdefullt för bolaget, att Göran vill gå in i en rådgivande roll efter det att han kliver av som VD,” säger styrelsens ordförande Magnus Nilsson


Göran Malmberg kvarstår i sin roll till dess hans efterträdare är på plats.

“Det har varit en krävande och arbetsam men även mycket spännande, rolig och utmanande tid i Mentice. Vi har lyckats bygga upp bolaget att bli konkurrenskraftigt, världsledande i dess del av marknaden och väl rustat för fortsatt god tillväxt. Jag kommer, tillsammans med alla fantastiska medarbetare, fortsätta arbetet med att bygga Mentice till dess min efterträdare är på plats och är övertygad om att bolaget kommer att ha en ljus och spännande framtid. Detta är till gagn inte bara för aktieägarna men även för de allt fler patienter som i slutänden får nytta av en ökad användning av Mentice produkter,” säger Göran Malmberg.


Rekryteringen av Göran Malmbergs efterträdare inleds omgående.


För ytterligare information kontakta:

Magnus Nilsson, styrelsens ordförande Mentice AB
E-post: magnus.nilsson@mentice.com
Telefon: +46 708 22 80 61

Om Mentice
Mentice (STO: MNTC) är en global marknadsledare och ett bolag som erbjuder högteknologiska lösningar för simulering till medicinsektorn med fokus på den snabbväxande marknaden för bildbaserade interventioner. Våra lösningar assisterar specialister inom vårdsektorn avseende utveckling, förvaltning samt kontinuerlig förbättring av kompetens och tekniska färdigheter för att på så sätt positivt påverka patientsäkerhet och kvalitet inom vården. Mentice lösningar är vetenskapligt validerade och är specifikt framtagna för specialister inom vårdsektorn samt för medicinskteknisk industri. Neurovaskulär, kardiologi och perifer intervention är några av de specialitets områden som täcks av våra lösningar. Mer information på www.mentice.com

Marknadsplats| Nasdaq First North Growth Market, Stockholm | Kortnamn: MNTC
Certified Adviser| FNCA Sweden AB

Denna information är sådan information som Mentice är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 2024-05-21 19:00 CEST.

Bifogade bilder
210316göranmalmberg 7


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Mentice - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -