Kinda Brave Entertainment Group AB
Kinda Brave offentliggör preliminärt utfall i övertecknat erbjudande och senarelägger sista tidpunkt för teckning (Cision)

2024-05-22 16:10

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING, VARKEN DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, SCHWEIZ, SINGAPORE, SYDAFRIKA ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR OFFENTLIGGÖRANDE, DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING AV DETTA PRESSMEDDELANDE SKULLE VARA OLAGLIG ELLER KRÄVA YTTERLIGARE REGISTRERINGS- ELLER ANDRA ÅTGÄRDER.

Kinda Brave Entertainment Group AB (”Kinda Brave” eller ”Bolaget”) offentliggör härmed det preliminära utfallet av erbjudandet att förvärva högst 2 333 333 units i Bolaget i samband med noteringen av Bolagets aktier och teckningsoptioner på Nasdaq First North Growth Market (”Erbjudandet”). Varje en (1) unit i Erbjudandet inkluderar tre (3) aktier och en (1) teckningsoption av serie TO1 och en (1) teckningsoption av serie TO2 (”Unit”). Intresset för att teckna Units i Kinda Brave har varit stort och det preliminära utfallet visar på att Erbjudandet är övertecknat. Med anledning av det överväger styrelsen att, med stöd av bemyndigandet från extra bolagsstämman den 21 februari 2024, besluta om en emission om högst 349 999 Units till samma villkor som i Erbjudandet (det ”Utökade Erbjudandet”). Teckning av Units kan ske till och med klockan 23.59 idag, den 22 maj 2024, via Eminova Fondkommission – istället för klockan 15.00 som anges i det prospekt Bolaget offentliggjorde den 7 maj 2024 med anledning av Erbjudandet. För fullständiga villkor för det Utökade Erbjudandet hänvisas till prospektet.

Preliminärt utfall av Erbjudandet 
Vid tidpunkten för detta pressmeddelande visar det preliminära utfallet att Erbjudandet tecknats till cirka 102 procent och att Erbjudandet därmed är övertecknat. Mot bakgrund av det överväger styrelsen att nyttja möjligheten att emittera ytterligare högst 349 999 Units genom det Utökade Erbjudandet. Varje Unit i det Utökade Erbjudandet består av tre (3) aktier i Bolaget, en (1) teckningsoption av serie TO1 och en (1) teckningsoption av serie TO2. Teckningskursen i det utökade Erbjudandet uppgår till 15,0 SEK per Unit, motsvarande 5,0 SEK per aktie och kan medföra att antalet aktier i Bolaget ökar med ytterligare högst 1 049 997 aktier. Anmälningsperioden i Erbjudandet avslutas idag den 22 maj 2024, klockan 23.59 och teckning av Units kan ske fram till dess genom Eminova Fondkommission, https://eminova.se/uppdrag/kindabrave/.

 

Tilldelning och slutligt utfall

Beslut om tilldelning av tecknade Units i Erbjudandet och det eventuella Utökade Erbjudandet kommer att ske i enlighet med de principer som angavs i prospektet som Bolaget offentliggjorde den 7 maj 2024. Det slutliga utfallet beräknas offentliggöras av Bolaget den 23 maj 2024. Besked om tilldelning av Units kommer lämnas genom utskick av avräkningsnota. Tilldelade Units ska betalas enligt instruktioner på avräkningsnotan. Meddelande utgår endast till de som har erhållit tilldelning.

Kommentar från Christian Kronegård, VD
”Vi är djupt tacksamma för det förtroende och intresse som marknaden visat för bolaget. Det är med stor entusiasm vi nu ser fram emot att välkomna både nya och gamla aktieägare till Kinda Brave för att påbörja denna resa som noterat bolag. Tack för att ni är med oss på denna spännande färd.”

Rådgivare

Eminova Partners Corporate Finance AB agerar finansiell rådgivare och Eversheds Sutherland Advokatbyrå AB agerar legal rådgivare i samband med Erbjudandet. Eminova Fondkommission AB agerar emissionsinstitut i samband med Erbjudandet och har även utsetts till Bolagets Certified Adviser.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

För mer information och förfrågningar, vänligen kontakta:  

ir@kindabrave.com
www.kindabrave.com (www.kindabrave.com)

Följ gärna oss på Linkedin:  
https://www.linkedin.com/company/kinda-brave/
 
 
Om Kinda Brave Entertainment Group AB (publ) 

Kinda Brave är en modern spelkoncern, fokuserat på att förvärva, äga och utveckla spelstudios och immateriella rättigheter, samt utveckla en division inriktad mot förläggning av speltitlar från tredjepart. Idag består Bolaget av fyra spelstudior och ett mindre förläggarteam. Kinda Braves vision är att skapa en unik underhållningsgrupp, med starka immateriella rättigheter inom olika områden, inklusive TV-serier, filmer och serietidningar. 

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkomission AB | 08-684 211 10 | adviser@eminova.se 
 

Denna information är sådan information som Kinda Brave Entertainment Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 2024-05-22 16:10 CEST. 

Viktig information 

Publicering, offentliggörande eller distribution av detta pressmeddelande kan i vissa jurisdiktioner vara föremål för restriktioner. Mottagarna av detta pressmeddelande i jurisdiktioner där detta pressmeddelande har publicerats eller distribuerats ska informera sig själva om och följa sådana restriktioner. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om, eller inbjudan att, förvärva eller teckna några värdepapper i Bolaget i någon jurisdiktion, varken från Kinda Braves eller någon annan. Erbjudandet riktat till allmänheten i Sverige och institutionella investerare sker endast genom det Prospekt som Bolaget har offentliggjort. 

Pressmeddelandet kan innehålla framåtriktade uttalanden som reflekterar Bolagets nuvarande syn på framtida händelser samt finansiell och operationell utveckling. Uttryck som exempelvis ”avser”, ”siktar på”, ”förväntar”, ”förutser”, ”kan”, ”uppskattar”, ”planerar”, ”beräknar” och andra uttryck som indikerar eller förutser framtida utveckling eller trender och som inte är baserade på historiska fakta. Sådana framåtriktade uttalanden är baserade på antaganden eller uppskattningar och Bolaget lämnar inga garantier för att sådana uttalanden kommer att infrias eller visa sig vara korrekta. Bolaget ansvarar inte heller för den framtida riktigheten i informationen. Detta pressmeddelande varken identifierar eller utger sig för att identifiera risker (direkta eller indirekta) som kan vara hänförliga till en investering i värdepapper i Bolaget och pressmeddelandet utgör inte en rekommendation för eventuella investerares beslut avseende Erbjudandet. Varje investerare eller potentiell investerare bör genomföra en egen undersökning, analys och utvärdering av verksamheten och informationen som beskrivs i detta meddelande och all offentligt tillgänglig information. Priset och värdet på värdepapperen kan minska såväl som öka. Uppnådda resultat utgör ingen vägledning för framtida resultat. 

Kopior av detta pressmeddelande görs inte och får inte distribueras eller på annat vis skickas till USA, Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Schweiz, Singapore, Sydafrika eller någon annan jurisdiktion där sådan åtgärd kan utgöra brott eller skulle kräva registrering eller andra åtgärder. 

Detta pressmeddelande utgör inte eller ingår inte i ett erbjudande eller uppmaning att köpa eller teckna värdepapper i USA. De värdepapper som avses här får inte säljas i USA utan att de registreras eller undantas från registrering enligt US Securities Act från 1933, med ändringar (”Securities Act”), och får inte erbjudas eller säljas i USA utan att de registreras eller undantas från registrering eller innefattas i en transaktion som inte omfattas av registrering enligt Securities Act. Det finns ingen avsikt att registrera något värdepapper i USA eller att göra ett offentligt erbjudande av värdepapper i USA. Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras, kopieras eller distribueras, direkt eller indirekt, helt eller delvis, i eller till någon jurisdiktion där offentliggörandet, publiceringen eller distributionen av informationen inte skulle följa gällande lagar och förordningar eller skulle kräva registrering eller andra åtgärder än de som krävs enligt svensk lag. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning. 

 


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -