Intropris
Intropris nyemission tecknades till 83 procent (Finwire)

2017-12-14 16:29
Butikskedjan Intropris nyemission med företrädesrätt för aktieägarna på 23,3 miljoner kronor tecknades till 19,3 miljoner, motsvarande en teckningsgrad på 83 procent. Teckningskursen var 20 kronor per aktie. Nyemissionen var säkerställd till 80 procent genom genom garantier och teckningsförbindelser. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyemissionen tecknades till 7,4 miljoner kronor med stöd av teckningsrätter och 11,9 miljoner kronor utan stöd av teckningsrätter. Utfallet av emissionen innebär att Intropris kan genomföra den satsning på e-handel och utökad butiksförsäljning som styrelse och bolagsledning planerat.

Bolaget tillförs 19,3 miljoner kronor före emissionskostnader och har nu 4,46 miljoner aktier utestående. Intropris har med nyemissionen tillförts ett drygt femtiotal nya ägare och har därmed cirka 400 aktieägare.

”Vi gläder oss åt det positiva intresset och fortsätter arbetet enligt den presenterade planen, där förberedelserna inför listning på NGM ingår som närmast förestående punkt. Emissionslikviden kommer att innebära utökade resurser inför satsningen på tillväxt i vår e-handel”, säger Intropris vd Per Östling.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -