SIMRIS ALG
SKA SATSA PÅ USA 2018, TAGIT LÅN FÖR SÄKRA DRIFT (Direkt)

2018-02-20 08:18

STOCKHOLM (Direkt) Simris Alg, som odlar alger och som tillverkar kosttillskott, redovisar ett rörelseresultat om -6,4 miljoner kronor (-6,6) för det fjärde kvartalet.

Nettoresultatet landade på -6,5 miljoner kronor (-6,8) samtidigt som nettoomsättningen under perioden uppgick till knappt 0,3 miljoner kronor (0,25).

"Det är dags att lägga 2017 till handlingarna, ett år präglat av förseningar, lärdomar och frustration över att inte komma igång med försäljningen som det var tänkt", skriver vd Fredrika Gullfot i rapporten.

Bolaget inväntar fortfarande EU-godkännande för sin Omega 3-produkt. Parallellt har Simris Alg lanserat sin produkt Algae Omega-3 i USA via återförsäljaren Anthropologie.

"Vi kommer under 2018 förstärkt satsa på USA som vår första 'hemmamarknad', med New York, Los Angeles och San Francisco som utgångspunkt", skriver Simris Algs vd och hon sätter upp en lyckad lansering i USA som "främsta mål" för 2018.

Bolaget har tidigare flaggat för att det planerar att genomföra en riktad emission. I rapporten skriver Fredrika Gullfot att bolaget för diskussioner med "flera intressanta potentiella delägare".

"För att undvika tidspress och säkra bolagets drift har vi tagit upp ett lån från AB Box Play med 4 miljoner kronor. Kassan räcker därmed för närvarande till och med juli", skriver hon vidare avseende bolagets balansräkning.

Simris Alg är listat på First North.

Börsredaktionen +46 8 5191 79 00 http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Simris Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -