Skagen Fonder
Handelskrig skapar möjligheter enligt Skagen-förvaltare, ökat i Mastercard (Finwire)

2018-07-18 16:30
Handelskrig skapar möjligheter enligt Skagen Globals fondförvaltare Knut Gezelius, som ser framför sig goda köplägen när börsen faller och oro råder. Det framgår av en rapport.

Även om riskerna med ett handelskrig skapar oförutsägbarhet på kortare sikt, anser aktiefonden Skagen Globals förvaltare att aktier fortsatt är en attraktiv placering för långsiktiga investerare.

"För oss som aktiva stock pickers öppnar oroligheter som dessa upp möjligheter. När andra investerare oroar sig för ett handelskrig kan vi fynda kvalitetsbolag. På lång sikt lönar det sig, även om det kan bli skakigt på kort sikt", uppger förvaltaren.

"Det är i dessa perioder du kan ge den långsiktiga avkastningen ett lyft. De som köpte fondandelar under finanskrisen och hade is i magen, fick väl betalt för det", skriver Gezelius vidare.

Under andra kvartalet har Skagen Global justerat portföljen och bland annat köpt in sig i tre amerikanska bolag i form av Mastercard, Moody’s och Tyson Foods. Kortbolaget Mastercard gynnas av det globala skiftet från kontanter till elektroniska betalningar.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se, 079 337 16 90
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

SKAGEN Global A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -