Carnegie Corporate Bond A
Fokus på hållbara bolag för Carnegie Corporate Bond i coronatider (Finwire)

2020-03-16 15:51
Fonden Carnegie Corporate Bond A minskade 0,4 procent i februari. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 0,16 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Niklas Edman och Maria Andersson.

Februari inleddes med en god riskaptit och börserna steg på bred front runt om i världen. Däremot avslutades månaden med kraftiga börsfall efter coronavirusets spridning i Europa.

"Lokal nordisk kreditmarknad har hittills klarat sig något bättre än sin europeiska motsvarighet där vi sett framförallt high yield och efterställda krediter korrigeras vilket förstärkts av ensidiga säljflöden där ETF:er har varit tongivande. För de nordiskt handlade namnen kom priskorrigeringen först mot slutet av månaden", skriver förvaltarna.

Fonden investerade inledningsvis under månaden i emissioner från Fastpartner, Heimstaden och Niam.

I andrahandsmarknaden har man minskat i flera innehav och därmed ökat kassan.

"Osäkerhetsfaktorer som fortsatt spridning av coronaviruset och diverse geopolitiska risker gör att vi vidhåller vår konservativa ansats med en balanserad, diversifierad och framförallt likvid portfölj med fokus på korta och medellånga krediter. Vi fortsätter dessutom att fokusera på hållbara bolag vilket vi är övertygade om kommer att bidra till den långsiktiga avkastningen", avslutar förvaltarna med.


[Tabell 1]

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Carnegie Corporate Bon... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -