Öhman Småbolagsfond
Öhman Småbolagsfond - småbolag presterade bättre än stora bolag (Finwire)

2020-06-01 13:31
Fonden Öhman Småbolagsfond steg 12,49 procent i april, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 11,39 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 12,93 procent och är därmed bättre än index som har minskat 15,13 procent. Det framgår av en månadsrapport av förvaltaren Stefan Kopperud.

I april presterade småbolagen bättre jämfört med storbolagen. Duni, Alligator Bioscience och Veoneer gick starkt i fonden. Alligator Bioscience presenterade lovande data för ett sina läkemedelsprojekt.

Innehaven i Millicom, Fabege och Tele2 var aprils förlorare. Millicoms rapport för det första kvartalet visade sämre siffror än förväntat.

Nibe, Getinge följt av Husqvarna var fondens största innehav med vikterna 6,90, 6,20 respektive 4,41 procent. Totalt hade fonden 55 innehav där de tio största boalgen utgjorde 42,11 procent av fonden.

[Tabell 1]

Felicia Söderqvist
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Öhman Småbolagsfond A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -