Schroder ISF Global Energy Transition
Vestas Wind Systems största innehav - Schroder ISF Global Energy Transition steg 3,2 procent i mars (Finwire)

2021-04-22 12:59
Fonden Schroder ISF Global Energy Transition steg 3,2 procent i mars, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 1,5 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 1,6 procent och är därmed bättre än index som har minskat 10,5 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarteamet bestående av Mark Lacey, Alex Monk och Felix Odey.

Främsta anledningen till överavkastningen i mars var att fonden hade allokerat till bolagen Nexans, Signify, Acuity, Legrand och ABB. Även Volkswagen gick bra mot bakgrund av en stark rapport.

I den negativa vågskålen fanns Goldwin, Xinyi Solar och Flat Glass. Bolagen missgynnades av oro kring policies från Kina som kan resultera i tuffare konkurrens och sänkta priser.

Förvaltarna skriver i rapporten att de utnyttjade svagheten i sektorn genom att addera exponering. Köp gjordes i Enphase, Daqo, Xinyi Solar, Flat Glass och Array. Förvaltarna har länge ställt sig positiva till bolagens verksamhet men har tyckt att värderingarna har varit för höga.

Lacey, Monk och Odey valde även att reducera exponeringen i några av de bolag som gått starkt. Bland dessa fanns Signify, Acuity, Prysmian, Hubbell och ABB.

Avslutningsvis skriver förvaltarna att den riskjusterade avkastningen från nuvarande nivåer känns betydligt mer attraktiv än för ett par månader sedan.

Inför april låg fonden relativt tungt i Vestas Wind System, First Solar och Nexans med portföljvikter på 5,1, 4,6 respektive 4,0 procent.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -