IPO
AKTIEN I AVENTURA SJÖNK 1,7% PREMIÄREN PÅ FIRST NORTH (Direkt)

2021-06-14 09:48

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Aventura, som är en Kinafokuserad e-handels- och varumärkesaccelerator, handlades vid klockan 9.45 vid 27:80 kronor, strax under teckningskursen 28 kronor.

Den nyemission på 18,2 miljoner kronor som det bolaget gjorde inför sin notering på handelsplattformen First North tecknades till 151 procent.

Avslut gjordes under måndagsmorgonen i intervallet 25:00-28:90 kronor.

Aventuras verksamhet är strukturerad i tre samarbetsformer, nämligen samriskbolag, marknadspartnerskap och affärsmöjliggörare.

Marknadspartnerskap handlar om att Aventura tar ett helhetsansvar för att driva den kinesiska verksamheten på uppdrag av sina kunder, men utan att investera eget kapital.

Samarbetsformen affärsmöjliggörare avser situationer där Aventura tar ansvar för en eller flera operativa funktioner, såsom digital marknadsföring eller inkubation av ett lokalt team. Här har bolaget ett 60-tal kunder i nuläget.

"Genom hårt arbete har vi, 85 anställda på Ventura, uppnått en specifik position på den gigantiska kinesiska e-handelsmarknaden genom vårt erbjudande Ecommerce & Venture accelerator", skrev Aventuras vd Gustav Åström i prospektet.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -