SCA
POTENTIELL UPPSIDA 40-45% PÅ SKOGSMARKEN – AO-CHEF (Direkt)

2022-11-25 15:06

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Skogskoncernen SCA ser att värdet på bolagets skogsmark potentiellt kan skruvas upp med mellan 40 och 45 procent.

Det uppgav Jonas Mårtensson, affärsområdeschef Skog, under bolagets webbsända kapitalmarknadsdag.

För att bena ut värdet på SCA:s skogsmark använder sig bolaget av statistik kring värdet på transaktioner som utförs i områden där man innehar mark. Majoriteten av affärerna görs av privatpersoner, det vill säga affärer av mindre storlek. Sammanlagt används tre historiska snitt för att räkna fram värden på SCA:s mark. I slutet av juni i år sågs ett snittpris om 342 kronor per kubikmeterskog ägd av SCA.

"Detta ger oss ett hälsosamt utrymme i relation till nuvarande marknadspriser som är på omkring 400 kronor", säger Jonas Mårtensson och fortsätter:

"Under Svefas presentation kunde vi se att statistik indikerar premier på omkring 30-40 procent för skogsmark köpt och ägt av företag. Statistiken visade också premium på 5-15 procent för transaktioner avseende större områden, en så kallad storlekspremie".

Baserat på Svefas statistik ses en uppsidopotential om 40-45 procent högre värde, från nuvarande nivåer, för SCA:s skogsmark, framhöll Jonas Mårtensson.

Anthony Livebrant +46 8 5191 7906

Nyhetsbyrån Direkt


SCA B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -