H&M
FÖR TIDIGT SÄGA HUR KALL START 2 KV KAN PÅVERKA REANIVÅ -FC (Direkt)

2023-03-30 09:46

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Även om H&M:s försäljning i det andra kvartalet (mars-maj) påverkats negativt av en försenad vårsäsong med kallt väder på många viktiga marknader tycker klädbolaget att det är för tidigt att säga något om hur reanivåerna kan bli under kvartalet.

Det framkom på torsdagens rapportpresentation.

"Det andra kvartalet är traditionellt ett fullpriskvartal, vi måste hålla noggrann koll på hur konkurrenterna agerar /…/ Vi ger ingen guidning om reanivåer i det korta perspektivet", sade H&M:s finanschef Adam Karlsson.

I det första kvartalet (december-februari) var H&M:s kostnader för prisnedsättningarna i relation till omsättningen på samma nivå jämfört med motsvarande kvartal föregående år.

Vad gäller avvägningen mellan lägre priser för att öka marknadsandelarna och prishöjningar uppgav vd Helena Helmersson att H&M jobbar vidare med samma avvägningar som tidigare.

"Vi jobbar kontinuerligt med prissättningen. Självklart har vi vårt lönsamhetsmål för nästa år i sikte så det fortsätter att vara en balansgång", kommenterade vd:n.

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Hennes & Mauritz B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -