TELLUSGRUPPEN
FÖRVÄRVAR SPRÅKSERVICE 24 (Direkt)

2023-04-14 11:40

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Friskolebolaget Tellusgruppen har tecknat avtal om att förvärva bolaget Språkservice 24 som är en aktör med tjänster inom moderna språk, modersmål och studiehandledning.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Språkservice 24 grundades 2011 och har omkring 60 professionella lärare som undervisar i sammanlagt mer än 50 olika språk.

Under räkenskapsåret 2021/22 uppgick bolagets omsättning till 5,2 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 1,6 miljoner kronor.

Köpeskillingen för aktierna, exklusive kassa, är 7,7 miljoner kronor. Cirka 3,5 miljoner kronor betalas kontant och 2,3 miljoner kronor genom nyemitterade aktier till rådande kurs på tillträdesdagen. Baserat på stängningskursen den 12 april skulle det innebära 275.000 nya aktier och en utspädning om 1,9 procent.

Drygt 1,9 miljoner kronor betalas med revers med förfallodag 24 månader efter tillträde.

Tillträde till förvärvet sker den 1 augusti 2023.

Hösten 2022 förvärvade Tellusgruppen Omniglot som är ett större bolag med liknande erbjudanden som Språkservice 24.

"Med det aktuella förvärvet skapar Tellusgruppen en särställning som den i särklass största privata leverantören av modersmålsundervisning och studiehandledning i Sverige", heter det.

Omniglot och Språkservice 24 behåller sina respektive varumärken och kommer även i fortsättningen att arbeta som två självständiga bolag.

"Tellusgruppen fortsätter att växa inom området utbildningstjänster som är vårt senaste verksamhetssegment. Förutom modersmål och studiehandledning ser vi stora möjligheter att, via förvärv och organisk tillväxt, kunna addera ytterligare tjänster inom detta nya verksamhetsben", säger Bijan Fahimi som är vd för Tellusgruppen.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Tellusgruppen - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -