POLESTAR
NASDAQ SKICKAT NOTIS OM BRISTFÄLLIG REGELEFTERLEVNAD (Direkt)

2024-05-17 22:53

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Polestar meddelar att elbilstillverkaren har erhållit en notis om bristfällig efterlevnad av börsoperatören Nasdaqs regler. Ärendet handlar om att Polestar inte har skickat in sin årsredovisning till den amerikanska finansinspektionen SEC i tid, vilket strider mot noteringsregeln om att bolag noterade på Nasdaq ska följa sådana tidsplaner.

Det framgår av ett pressmeddelande från Polestar.

Nasdaqs notis till Polestar har ingen omedelbar effekt, men från och med mottagandet har Polestar 60 kalenderdagar på sig att meddela en plan till Nasdaq om hur börsreglerna ska efterlevas. Om Nasdaq godkänner planen kan Polestar få upp till 180 ytterligare kalenderdagar, räknat från den sista giltiga dagen för att skicka in årsredovisningen, på sig för att lämna in rapporten. Det nya slutdatumet skulle således vara 11 november 2024.

Polestar arbetar med att skicka in årsredovisningen så fort som praktiskt möjligt, skriver bolaget. Efter det planerar bolaget att släppa preliminära siffror för det första kvartalet 2024.

Elbilstillverkaren skriver också att långivare har gett sitt samtycke för en dispens från bolagets treåriga kreditfacilitet på 950 miljoner dollar.

Aktieägare i Volvo Cars kommer att erhålla aktier i Polestar, sedan den förra bestämt sig för att skifta ut majoriteten av sitt innehav i den senare.


Casper Sirén +46 8 5191 7926

Nyhetsbyrån Direkt                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Volvo Car B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -