Heba Fastighets
Heba säljer tio fastigheter i Stockholm för 605 miljoner kronor (Finwire)

2023-06-01 12:05

Fastighetsbolaget Heba har tecknat avtal om överlåtelse av tio fastigheter i ett samlat bestånd i Hökarängen i södra Stockholm. Köpare är Arbetarebostadsfonden. Affären genomförs som en bolagsaffär och tillträdet är i dag den 1 juni. Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 605 miljoner kronor och uppgår preliminärt till 324,3 miljoner kronor. Det sammanlagda underliggande fastighetsvärdet understiger den externa värderingen per 31 mars med 8,1 procent. Avdrag för latent skatt om 5,15 procent har lämnats i transaktionen.

Ett av Hebas mål är att förbättra intjäningsförmågan. Fastigheterna från 1940- och 1950-talen i Hökarängen är lågavkastande fastigheter med låg överskottsgrad. Med försäljningen förbättras nyckeltalen och belåningsgraden förbättras med drygt två procent. Försäljningen, efter återföring av uppskjuten skatt, bedöms inte ha någon resultatpåverkan för Heba.

- Detta är en win-win affär för både Heba och Arbetarebostadsfonden. Vi förbättrar vår intjäningsförmåga och Arbetarebostadsfonden får ett fint tillskott med hyresrätter i ett populärt område med attraktiva hyror, säger Patrik Emanuelsson, vd i Heba.

Fastigheterna omfattar 296 lägenheter om totalt 17 201 kvadratmeter, 1 302 kvadratmeter lokaler samt 82 parkeringsplatser.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

HEBA B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -