PANDORA
SIGNET HAR SÄNKT PROGNOSER, BÅDE AKTIERNA BACKAR (Direkt)

2023-06-08 13:46

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Amerikanska smyckeskedjan Signet har i samband med bolagets kvartalsrapport sänkt sina prognoser för försäljning och resultat för innevarande räkenskapsår.

Signet backade i förhandeln och även danska Pandora, vars produkter både konkurrerar med och säljs genom det amerikanska företaget, backade efter rapporten. Signets rapport avsåg det första kvartalet i bolagets räkenskapsår, som sträckte sig till och med april.

För räkenskapsåret 2023/2024 räknar nu Signet med en samlad försäljning på 7,1-7,3 miljarder dollar, medan analytikernas estimat inför rapporten i snitt var 7,72 miljarder dollar. Bolagets prognos för det justerade rörelseresultatet har sänkts till 635-675 miljoner dollar, mot snittestimatet 761 miljoner dollar.

"Vår uppdaterade prognos speglar en nylig inbromsning som har pågått in i det andra kvartalet, med en svagare Mors dag än väntat, ökad makroekonomisk press på konsumenterna i flera prisklasser och större konkurrensmässiga rabatter", kommenterade Signets finanschef Joan Hilson i rapporten.

Pandora var omkring klockan 13.40 ned 4,7 procent i Köpenhamn. Signet Jewelers hade samtidigt backat nära 9 procent i den amerikanska förhandeln.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


Pandora - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -