BILLERUD
VD CHRISTOPH MICHALSKI LÄMNAR OMEDELBART (NY) (Direkt)

2023-07-28 13:59

(Tillägg: de fyra sista styckena)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Förpackningstillverkaren Billeruds vd Christoph Michalski lämnar rollen med omedelbar verkan.

Det framgår av ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen där orsak till frånträdet inte kommuniceras.

Styrelsen i Billerud har utsett nuvarande finanschef och vice vd Ivar Vatne till tillförordnad vd och koncernchef. Ivar Vatne tillträdde företaget som finanschef i maj 2019 och har sedan oktober 2022 även varit vice vd.

"Styrelsen är övertygad att Ivar Vatne snabbt kan kliva in i rollen som tillförordnad vd och koncernchef och att han kan leda implementationen av vår fastslagna strategi", säger Jan Svensson som är styrelseordförande i Billerud.

Michalski har varit vd för Billerud sedan november 2020. Arbetet med att rekrytera ny vd kommer att påbörjas omgående, uppges det.

"Styrelsen vill framföra sitt tack för Christoph Michalskis väsentliga bidrag till Billerud. Under de tre år han har lett bolaget tillsammans med CFO har bolaget infört en ny strategi, lagt basen för en framtida norsk BCTMP-fabrik i nära samarbete med Viken Skog samt genomfört det strategiskt viktiga förvärvet av Verso i Nordamerika", säger Jan Svensson.

Billerud-ordföranden uppger för Nyhetsbyrån Direkt att det är styrelsen som har tagit beslutet att avsluta Christoph Michalskis anställning. Det är således ingen frivillig avgång.

"Styrelsen har avslutat hans anställning", säger Jan Svensson som dock inte vill gå in på orsakerna bakom beslutet.

"Det är till väldigt stor del personliga skäl som gör att det blir så här. Det är det enda jag kommer att kommentera", säger han.

Billerud-aktien sjönk initialt 2 procent på beskedet att vd:n lämnar bolaget, men aktien har därefter återhämtat fallet.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Billerud - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -