SyntheticMR
Synthetic MR:s försäljning svagare än väntat, sätter press inför Q4 - analyshus (Finwire)

2023-11-10 10:56

Medicinteknikbolaget Synthetic MR:s försäljning under tredje kvartalet var i underkant med vad SEB och Pareto Securities hade förväntat sig. Det framgår av separata kommentarer på rapporten.

Försäljningen steg med 14 procent. Synthetic MR uppgav i rapporten att de är på väg att leverera på sina mål för 2023, vilket SEB bedömer vara en omsättning på över 90 miljoner kronor och en rörelsemarginal på över 20 procent.

Givet utfallet i tredje kvartalet, bedömer SEB dock att det kommer behövas en stark försäljningstillväxt på över 49 procent i fjärde kvartalet för att nå målet.

“Även om Q4 normalt är det starkaste kvartalet under året, tror vi att konsensus kommer att sänka sina förväntningar i mitten av det ensiffriga intervallet”, skriver banken.

Pareto Securities delar också uppfattningen om att den lägre än väntade försäljningen kommer att sätta press på bolaget under Q4.

I kommentaren påpekas det också att rörelsemarginalen på 21 procent var lägre än väntat, och att bolaget inte gav några nyheter om 3D-produkten. Pareto tror dock alltjämt att produkten kommer att bli lanserad under första halvåret 2024.

Efter Q3-rapporten uppger Pareto att de kommer att göra mindre revideringar i sina prognoser. Analyshuset har rekommendationen köp och riktkursen 30 kronor på Synthetic MR. Detta är nu under översyn.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se



redaktion@finwire.org
© Copyright

SyntheticMR - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -