REVOLUTIONRACE
SKOFÖRSÄLJNINGEN VÄXER SNABBT – VD (Direkt)

2023-12-06 11:33

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) New Wave-ägda Craft har gjort en satsning på skor. Nu lockas även Revolutionrace av en expansion inom segmentet.

" Det kan bli en stor kategori som säkert kan omsätta ett par hundra miljoner kronor", säger Revolutionrace vd Paul Fischbein till Nyhetsbyrån Direkt.

Det var under 2022 som Revolutionrace lanserade sin första sko. Sedan dess har verksamheten puttrat på i bakgrunden. Bolaget har tagit fram en sko med en liknande sula och läst som finns i olika utföranden och färger. Totalt handlar det om ett 30-tal modeller.

"Det är en intressant produktkategori som har god tillväxt och som får höga kundbetyg, det är definitivt något vi kommer fortsätta satsa på", säger Paul Fischbein.

Vad är det som gör att ni vill satsa mer på skor?

"Vi tjänar bra med pengar på skor, inget snack om det, men det är inte samma marginaler ännu som på byxor exempelvis som är vår största kategori. På sikt kan det bli en riktigt bra affär".

Det låter som att ni kommer lansera fler modeller framöver?

"Det är inte otänkbart".

Hur stor del av omsättningen som skokategorin står för totalt i nuläget vill dock inte Paul Fischbein uppge.

"Det växer snabbt, och det kommer att vara en påtaglig del av vår business ganska snart. Det jag kan säga är att det definitivt är den kategori av våra senaste lanseringar som växer snabbast och som har anständiga volymer", säger vd:n.

Vad har ni för vision med er skosatsning?

"Jag tror att det kan bli en stor kategori som säkert kan omsätta ett par hundra miljoner kronor. Dit känner vi att vi är på väg och det kan gå ganska snabbt. Men då krävs det lite fler modeller".

Gustaf Andersson +46 8 5191 7906

Nyhetsbyrån Direkt


RVRC Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -