ANNEXIN
TYCKER FINANSIERING KAN SKE UTAN STÖRRE RABATT - VD (Direkt)

2024-03-28 10:13

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Annexin Pharmaceuticals meddelade på skärtorsdagen om en företrädesemission med teckningskurs 0:25 kronor per aktie låg endast knappt 2 procent under onsdagens stängningskurs vid 0:255 kronor.

"Vi tycker att vi kan finansiera bolaget utan att ge aktieägare någon större rabatt. Vi har ändå fått ungefär 90 procent garanterat. Vi tycker det är en styrka att hålla den på samma kurs som vi ligger på just nu", säger Annexin Pharmaceuticals vd Anders Haegerstrand till Nyhetsbyrån Direkt.

Med en nedgång på drygt 5 procent till 0:241 kronor i öppningshandeln på torsdagen ligger den rådande kursen på marknaden under teckningskursen, det vill säga att priset för att investera i bolagets aktier är alltså för närvarande billigare över marknaden än genom att delta i emissionen.

"Utan att ge någon rabatt tycker vi det är en bra möjlighet. Vill aktieägare eller andra handla aktier över börsen kan man göra det. Vi har ändå säkrat finansiering på över 90 procent", säger Anders Haegerstrand.

Utifrån var kursen står i dag. Vad skulle det betyda för bolaget om man landar på en teckningsgrad om 90 procent av ursprungligt belopp på drygt 45 miljoner kronor?

"Vi har förstås lagt en budget och har planer för hur vi använder både 90 procent och 100 procent av det här", säger Anders Haegerstrand som påpekar att det är "en förhållandevis liten skillnad mellan 90 och 100 procent" vad gäller det belopp som Annexin kommer att tillföras från emissionen.

Teckningskurser på åtminstone dubbelsiffriga procenttal under rådande aktiekurs dagen före besked om företrädesemissioner är vanligt förekommande på marknaden.

Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt


Annexin Pharmaceuticals - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -