LOGISTEA
SLÄTTÖ HAR KÖPT ILIJA BATLJANS LOGISTEA-OPTION (Direkt)

2024-03-28 12:29

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) När SBB-grundaren Ilija Batljan i juni 2023 sålde hela sitt innehav i fastighetsbolaget Logistea till Slättö fanns det en köpoption som gav honom rätten att köpa tillbaka halva sitt innehav i Logistea inom 18 månader. Nu, cirka 9 månader senare, har Slättö köpt optionen av SBB-grundaren för drygt 24 miljoner kronor.

Det framgår av insynsregistrering till Finansinspektionen och bekräftas av Slättös investeringschef Erik Dansbo, som även sitter i Logisteas styrelse.

Enligt rapportering till Finansinspektionen har Slättö den 22 mars förvärvat nära 1,4 miljoner köpoptioner för A-aktien och drygt 12 miljoner köpoptioner för B-aktien – hälften av de 2,8 miljoner A-aktier och drygt 24 miljoner B-aktier i Logistea som Slättö köpte av Ilija Batljan för cirka 290 miljoner kronor i juni 2023.

Priset för optionerna uppgår till 1:79 kronor styck, i en affär värd totalt runt 24 miljoner kronor.

"Optionen är inlöst av oss", bekräftar Erik Dansbo, investeringschef på Slättö för Nyhetsbyrån Direkt och fortsätter:

"Vi tyckte att det var kommersiellt rätt för oss att förvärva optionen och Ilija tyckte att det var rätt att sälja optionen. Nu förfogar vi helt och fullt över alla dem aktier som vi äger i dag."

Efter att Slättö klev in som största ägare i Logistea genom köpet av Ilija Batljans aktier har fastighetsinvesteraren deltagit i har deltagit i två företrädesemissioner och därmed fortsatt stärka sin position i bolaget.

Slättö kontrollerar i dag 19,3 procent av kapitalet och 21,9 procent av rösterna i Logistea, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt


Logistea B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -