Coeli Global Small Cap Select R SEK
Coeli Global Small Cap Select ökade 6,33 procent i mars - fonden byter namn till BMC Global Small Cap Select (Finwire)

2024-04-16 12:18

Fonden Coeli Global Small Cap Select steg 6,33 procent i mars, vilket var i linje med fondens jämförelseindex som också steg 6,33 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Andreas Brock och Henrik Milton.

Under mars förbättrades marknadsklimatet för småbolag och förvaltarna menar på att den kraftiga uppgången under månaden tyder på att marknaden blir allt mer positiv till mindre börsbolag.

"Vi ser fortsatt en stor uppsida i småbolag baserat på värderingen samt att mindre bolag har haft en sämre avkastning under de senaste 15 månaderna jämfört mot stora bolag", skriver förvaltarna.

De främsta bidragsgivarna till fondens avkastning under månaden var Exclusive Networks, United States Lime & Minerals samt Catena. I den negativa vågskålen fanns Soitec, Napco Securities och Yougov.

Gällande Exclusive Networks skriver förvaltarna att huvudägarna i bolaget aviserat att de möjligtvis kommer att köpa ut bolaget från börsen då man tycker att det fått en alldeles för låg värdering. Förvaltarna tycker att europeiska småbolag generellt sett ser betydligt billigare ut än amerikanska.

Vidare lyfter förvaltarna att man bytt namn på sitt förvaltningsbolag till Brock Milton Capital (BMC). Fonden byter också namn till BMC Global Small Cap Select den 3:e maj genom en fusion.

Under månaden valde förvaltarna att avyttra sin position i finska Mandatum samt i franska Soitec.

"Mandatum var en Special Situation som vi köpte 2023 och avyttrade nu i mars efter en trevlig uppgång i aktien. Skälet till att vi sålde halvledarbolaget Soitec, är att man guidat för ett tufft 2024. Vi har i stället valt att investera i andra bolag i halvledarsektorn."

Förvaltarna menar att månadens starka utveckling tyder på att fonden lyckas hålla takt med en god uppåtgående marknads. Man pekar på fondens goda balans mellan regioner och sektorer, och ser ett stort värde i europeiska småbolag.

Coeli Global Small Cap Select, % mars, 2024
Fond MM, förändring i procent 6,33
Index MM, förändring i procent 6,33

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

Coeli Global Small Cap... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -