Hyrorna i Stockholms län höjs med 5,9 procent (Finwire)

2024-04-16 14:02

Hyrorna i stora delar av Stockholms län höjs med 5,9 procent under 2024. Det beslutade den skiljeman som fick avgöra ärendet efter att förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna brutit samman. Höjningen gäller retroaktivt från den 1 januari. Det framgår av ett pressmeddelande från Fastighetsägarna.

Tidigare i år fastställde skiljemannen att hyrorna för Fastighetsägarna Stockholms förhandlingskunder i Stockholms stad ska höjas med 5,8 procent från den 1 april i år. När nu besked har lämnats för ytterligare tio kommuner i länet handlar det om en höjning på 5,9 procent från den 1 januari.

Höjningen är långt ifrån den nivå på 12 procent som Fastighetsägarna yrkade på när förhandlingarna inleddes i september 2023. Nivån är dock betydligt högre än den som Hyresgästföreningen kunde acceptera.

Kommunerna som berörs är Danderyd, Huddinge, Lidingö, Nacka, Nynäshamn, Solna, Sigtuna, Sollentuna, Sundbyberg och Södertälje.

Skiljemannen lämnade samtidigt besked om hyreshöjningen på Gotland. Där blev höjningen 5,7 procent från den 1 januari, vilket motsvarande skiljemannens beslut för Norrtälje föregående vecka.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -