NORDEN
FRAKTRELATERAT SJÖNK, NOKIA RAPPORTSTEG, VINX 30 -0,1% (Direkt)

2024-04-18 17:31

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nordenbörserna utvecklades med spridda index under torsdagen, och var i regel något svagare än övriga Europa. Samlingsindexet Vinx 30 sjönk 0,1 procent.

I Norge tappade OBX-indexet 0,4 procent, och tyngdes till stor del av nedgångar i oljebolag, tankerrederier och andra fraktaktier. Bolag som Frontline, MPC Container och Hafnia föll 2,5-4,0, samtidigt som oljebolagen Aker BP och Equinor var ned kring en halv procent.

Flera av de norska laxodlarna tappade också mark efter att Mowi gick ut med en uppdatering, där det operativa rörelseresultatet rapporterades till 201 miljoner euro under första kvartalet. Infronts konsensus indikerade en siffra på 230 miljoner. Aktien föll 1,3 procent.

Danska OMXC25-indexet stängde med en nedgång om 0,4. Likt rederierna i Norge var även fraktjätten Maersk ned märkbart i Köpenhamn, drygt -2 procent.

På motsatt sida om nollstrecket hittades i stället energiproducenten Örsted i toppen med en ökning på 3,6 procent, utan specifika nyheter, och därefter bryggerierna Royal Unibrew och Carlsberg med +1,5 respektive +0,5 procent.

Enligt Marketwire skrev Jyske Bank i en analys att det finns möjlighet till en positiv överraskning när Carlsberg kommer med sin kvartalsuppdatering runt valborg.

I Finland hölls OMXH25 uppe med 0,5 procent efter att bland andra Nokia var upp 2,2 procent i spåren av kvartalsrapporten, som förvisso innehöll flera nyckeltal under förväntan. Bolaget upprepade dock sina prognoser.

David Ahnlund +46 8 5191 7900

Nyhetsbyrån Direkt


Aker BP - I dag

{point.key}

Carlsberg B - I dag

{point.key}

Equinor - I dag

{point.key}

Frontline - I dag

{point.key}

Nokia Oyj - I dag

{point.key}

Mowi - I dag

{point.key}

A.P. Møller - Mærsk B - I dag

{point.key}

Jyske Bank - I dag

{point.key}

Royal UNIBREW - I dag

{point.key}

Ørsted - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -