SCANDI STANDARD
LANTMÄNNEN HAR ÖKAT INNEHAVET UNDER 1 KV (Direkt)

2024-04-18 11:16

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kooperativet Lantmännen har ökat sitt innehav i kycklingbolaget Scandi Standard under det första kvartalet. Därmed minskar avståndet till andraplatsen bakom portugiserna Grupo Lusiaves.

Det framgår av ägardatatjänsten Holdings kvartalsuppdatering.

Under det första kvartalet har Lantmännen köpt nära 380.000 aktier och ökat sitt ägande till 10,6, från 10,0 procent av det totala antalet aktier i Scandi Standard.

Portugisiska Grupo Lusiaves har under kvartalet köpt drygt 300.000 aktier i kycklingbolaget, enligt Holdings sammanställning.

Portugiserna gick in i Scandi Standard i april 2022 och har sedan dess kontinuerligt ökat sitt ägande till att i dag kontrollera 11,6 procent av det totala antalet aktier – tvåa i ägarlistan bakom Mats Qvibergs investmentbolag Öresund som sitter på 15,3 procent av aktierna.

"Vi bekräftar att vi köpt aktier, men uttalar oss inte vidare om detta innehav utanför våra ekonomiska rapporter eller vid andra regulatoriska krav", skriver Niclas Karnhill, press- och PR-chef på Lantmännen i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt.

Han vill inte heller uttala sig om hur Lantmännen ser på Grupo Lusiaves ägande i Scandi Standard.

Grupo Lusiaves har en styrelseplats i Scandi Standard genom Paulo Gaspar men har hittills inte uttalat sina intentioner med köpen i Scandi Standard.

Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt


Scandi Standard - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -