BETSSON
HÖJS AV PARETO OCH ABG EFTER RAPPORTRALLY (Direkt)

2024-04-29 10:27

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Analyshusen Pareto och ABG uppgraderar sina estimat för speloperatören Betsson efter bolagets rapport som fick aktien att rusa tvåsiffrigt på fredagen. Pareto höjer sin riktkurs till 160 kronor (147) och upprepar köp medan ABG har höjt sin rekommendation till köp från behåll och höjer sin riktkurs till 145 kronor (105).

Det framgår av två separata analyser som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

Betsson visade upp solid tillväxt trots motvind från sportboksmarginalen i kvartalet enligt Pareto, som spår att aktien bör gynnas av fortsatt tillväxt och stärkt marginal under året.

Betssons ebitda-marginal (29 procent) var den stora överraskningen och huvudorsaken till den positiva aktiekursreaktionen, enligt Pareto.

"Den främsta bidragsgivaren till den starka marginalen var strama marknadsföringskostnader, som minskade med 13 procent på årsbasis", heter det.

Analyshuset ser ytterligare tillväxt under året, framför allt givet de stora fotbollsturneringarna som går av stapeln under slutet av andra kvartalet.

"Vi gör endast mindre negativa justeringar av våra intäktsprognoser och förväntar oss accelererad tillväxt under hela året, med stöd av stundande Copa America och EM, där Betsson bör vara en av de stora vinnarna i sektorn tack vare bolagets geografiska närvaro", heter det från Pareto.

Även ABG är positiva till Betsson-aktien och lyfter hur speloperatören "alltid" lyckas hitta nya marknader för att absorbera lönsam tillväxt.

"Motståndskraften är imponerande. Företaget presterar uppenbart bättre än vi tidigare förväntat oss, och därför argumenterar vi för att de exceptionellt låga multiplarna är för attraktiva", skriver analyshuset.

Enligt ABG:s estimat handlas Betsson på ett p/e under 7x för 2025 med ett fritt kassaflöde på omkring 15 procent.

Givet Betssons finansiella situation finns det gott om utrymme för antingen återköp, en högre utdelningsgrad eller diversifierande förvärv, anser ABG som presenterar sin föredragna kapitalallokering:

"Vi skulle föredra återköp på dessa nivåer, men diversifiering och ett utnyttjande av skalfördelar ogillas inte förutsatt rimliga priser", heter det.

Betsson-aktien var upp svagt till drygt 122 kronor per aktie strax före klockan 10.30 på måndagen.

Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt


Betsson B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -