AWARDIT
RÖRELSERESULTATET BLEV -0,8 MLN KR 1 KV (-3,3) (NY) (Direkt)

2024-05-07 08:26

(Tillägg: på flera ställen i texten)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kundlojalitetsbolaget Awardit redovisar ett rörelseresultat på -0,8 miljoner kronor för det första kvartalet 2024 (-3,3).

Rörelsemarginalen var -0,3 procent (-1,5).

Ebita-resultatet uppgick parallellt till 8,9 miljoner kronor (7,1) med en ebita-marginal om 3,1 procent (3,2).

"Årets första kvartal, likt föregående år, påverkades negativt resultatmässigt av de säsongsvariationer vi tydligt ser i vår affär, där det första kvartalet typiskt sett är det svagaste och det fjärde kvartalet är det starkaste", skriver Awardits vd Erik Grohman i rapportens vd-ord.

Resultat efter skatt uppgick till -0,4 miljoner kronor (-12,6).

Nettoomsättningen uppgick till 286 miljoner kronor (222). Försäljningstillväxten var 28,7 procent varav organisk tillväxt uppgick till -0,6 procent.

Dotterbolaget MBXP levererade ett bättre resultat än under föregående års första kvartal, uppger Awardit vidare.

MBXP-säljarna, som sedan tidigare har påkallat skiljeförfarande då de hävdar att de har rätt till en tilläggsköpeskilling, något Awardit bestrider.

"Gällande MBXP förväntas det pågående skiljeförfarandet fortlöpa under 2024 och vi förväntar oss att en slutgiltig dom kommer att meddelas om cirka ett år. Styrelsen räknar med att kostnaderna för att driva målet kommer att uppgå till 7-10 miljoner kronor, vilket kommer belasta resultatet primärt under årets andra halva, och ser fortsatt att risken att förlora skiljeförfarandet är mycket liten", heter det från Awardit i tisdagens rapport.

Den 25 mars mottog Awardit ett bud från Fayes Investeringar 1, ett bolag kontrollerat av ett konsortium bestående av Polaris Private Equity, Niklas Lundqvist, grundare och styrelseledamot i Awardit, Samir Taha, styrelseordförande i Awardit, samt de större aktieägarna Filip Engelbert och Jonas Nordlander.

Budkommittén rekommenderar aktieägarna i Awardit att acceptera erbjudandet, men en rad aktieägare har motsatt sig budet.

Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt


Awardit - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -