BÖRSEN
TERMINERNA INDIKERAR NÅGOT HÖGRE ÖPPNING PÅ TISDAGEN (Direkt)

2024-05-07 08:25

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas öppna med en försiktig uppgång på tisdagen i spåren av stigande kurser i USA. Bland tisdagens rapporterande bolag finns Sinch, Bravida och Truecaller.

Förnyat hopp om amerikanska räntesänkningar eldade på USA-börserna på måndagen. Räknat från Stockholmsbörsens stängning var S&P 500 index upp 0,5 procent.

Asienbörserna visade en blandad utveckling under tisdagsmorgonen. Regionindex som helhet steg under dagen till en ny 15-månadershögstanotering.

Med lite drygt en halvtimme kvar till marknadernas öppning visade terminerna för de ledande Europabörserna på mindre uppgångar. Noteringarna i Frankfurt och Paris visade på uppgångar om 0,2 procent vardera. Förhandeln i Stockholm hos IG indikerade på en uppgång om 0,3 procent i börsöppningen.

Sinch juterade ebitda-resultat om 794 miljoner kronor i det första kvartalet inkom 7 procent under förväntningarna på 853 miljoner kronor enligt ett konsensus från Infront. Molnkommunikationsbolagets organiska bruttoresultat ökade med 3 procent.

"Den utvecklingen är i linje med våra förväntningar på kort sikt, men tillväxtnivån ligger långt under våra ambitioner på längre sikt", skriver Sinch vd Laurinda Pang om bruttoresultatet.

Truecaller visade på ett i det närmaste oförändrat rörelseresultat samtidigt som försäljningstillväxten var 10 procent i det första kvartalet. Enligt vd Alan Mamedi är den generella annonsefterfrågan fortsatt dämpad.

Fingerprint har identifierat besparingar om ytterligare 30 miljoner kronor. Dessa besparingar kommer utöver tidigare uppsatta mål om att minska rörelsekostnaderna med cirka 180 miljoner kronor på årsbasis med full effekt från andra halvåret 2024.

Bolagsgruppen Storskogen redovisade ett justerat ebita-resultat på 703 miljoner kronor i det första kvartalet. Utfallet var därmed 10 procent över analytikernas förväntningar, enligt ett konsensus från Infront.

Bahnhof visade en tillväxt på nästan 9 procent under kvartalet med ett förbättrat rörelseresultat. Helårsprognosen om en omsättning överstigande 2 miljarder kronor samt en rörelsemarginal på drygt 12 procent upprepades.

Bico tog nedskrivningar av goodwill om knappt 1,8 miljarder kronor i det första kvartalet då bolaget ändrat sin metod för nedskrivningsprövning. Bico vände till förlust i kvartalet med ett justerat ebida-resultat på -9,0 miljoner kronor (+26,1).

ABG Sundal Collier har höjt sin rekommendation för Sandvik till köp från behåll.

Peab har fått en nedgraderad rekommendation från SEB till behåll från köp. Riktkursen sattes ned till 69 kronor från tidigare 75 kronor.

Berenberg har höjt sin riktkurs för Astra Zeneca till 130 från tidigare 120 pund med en bibehållen köprekommendation.

Vid klockan 12 väntar en rapport från Bravida.

Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt


AstraZeneca - I dag

{point.key}

Bahnhof B - I dag

{point.key}

BICO Group - I dag

{point.key}

Bravida Holding - I dag

{point.key}

Peab B - I dag

{point.key}

Sinch - I dag

{point.key}

Storskogen Group B - I dag

{point.key}

Truecaller B - I dag

{point.key}

Sandvik - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -