EUROBATTERY MINERALS
AVSER INVESTERA I VOLFRAMPROJEKT (Direkt)

2024-05-07 08:19

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gruvbolaget Eurobattery Minerals har tecknat en icke bindande avsiktsförklaring om att investera en majoritetsandel i det spanska bolaget Tungsten San Juan ("TSJ").

Det framgår av ett pressmeddelande.

Investering sammanfattas som en investering på 2,5 miljoner euro i TSJ för en ägarandel om 51 procent efter full utspädning.

Hela investeringsbeloppet ska i första hand användas för utformning och konstruktion av en bearbetningsanläggning samt rörelsekapital för produktionsstart.

Investeringen kommer – i kombination med en avsiktsförklaring från en offtaker inom Sandvikkoncernen – att göra det möjligt för TSJ att börja leverera volframmaterial till Europa under 2025, skriver bolaget.

Volfram (tungsten) är en kritisk råvara som används i industriella tillämpningar och inom många viktiga sektorer, som elektronik- och elkraftsbranschen, luftfartssektorn och försvarsindustrin.

Investeringen gäller under förutsättning att Eurobattery Minerals genomför en tillfredsställande företagsbesiktning av TSJ och att parterna kommer överens om att ingå ett investeringsavtal. Investeringen är också avhängig bolagets möjlighet att erhålla finansiering för den samma.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Eurobattery Minerals - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -