MACKMYRA
OMSÄTTNING MINSKADE 13% 1 KV, FÖRBÄTTRAT RESULTAT (Direkt)

2024-05-07 08:36

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Whiskytillverkaren Mackmyra hade en nettoomsättning på 14,6 miljoner kronor under första kvartalet 2024, en minskning med 13 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

"Under årets inledande kvartal lyckas vi inte nå våra försäljningsmål … Trots det ser vi en ökad flaskförsäljning och inte minst ett stort intresse för våra limiterade utgåvor som under perioden bestod av Vit Ek, den innovativa trilogin Kaizen 1-3 samt ett bevis på vår strävan mot en mer hållbar framtid i form av vår relansering av Mack i en mer hållbar PET-flaska", skriver tillförordnad vd Patrick Björsjö i delårsrapporten.

Bruttoresultatet under kvartalet blev 9,0 miljoner kronor (7,9) och rörelseresultatet uppgick till -0,7 miljoner kronor (-4,3).

Kassaflödet efter investeringar var -8,3 miljoner kronor (-18,2).

Den 5 april 2024 meddelades att den av Mackmyra Svensk Whiskys styrelse upprättade kontrollbalansräkningen per den 29 februari 2024 har granskats av revisorn och granskningen utvisar att bolagets aktiekapital är helt intakt.

Den 6 maj 2024 meddelades att Mackmyra Svensk Whisky AB har säkerställt en brygglånefinansiering för att möta den ansträngda likviditetssituation bolaget haft sedan SEB sade upp bolagets checkkredit.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Mackmyra Svensk Whisky B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -