SINCH
SPÅR RESULTAT TRANSFORMATION SENARE I ÅR ELLER 2025 - VD (Direkt)

2024-05-07 10:17

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Molnkommunikationsföretaget Sinchs omfattande förändringsarbete, som omfattar en ny organisation och sträcker sig över marknader, produkter och försäljning, tar tid att genomföra.

"Vissa tidiga signaler på positiva effekter av transformationen börjar synas. Jag räknar med att kunna se faktiska signaler och resultat senare i år eller nästa år", säger Sinchs vd Laurinda Pang i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

Den 3-procentiga tillväxten i bruttoresultatet, på organisk bas, under det första kvartalet kan inte tillskrivas Sinchs förändringsarbete utan är mer en naturlig del av affärscykeln, enligt Laurinda Pang.

"Jag ser inga stora ändringar i marknaden som sådan. Kundefterfrågan fortsätter att vara god", säger hon.

Sinch-vd:n är nöjd med hur det första kvartalet utvecklades, men hon påpekar i sammanhanget att tillväxten inte är i närheten av bolagets långsiktiga ambitioner. Hon påpekar att bolaget hade förväntat sig en tillväxt i bruttoresultatet under det första kvartalet som låg i ungefär i linje med fjärde kvartalet 2024. Utfallet på +3 procent var strax under fjärde kvartalets +4 procent.

Enligt Sinchs finanschef Roshan Saldanha visade marknaden inga större förändringar generellt sett under det första kvartalet och bolaget räknar med ett liknande marknadsläge under återstoden av 2024. Han tillägger att Sinch kommer att behöva fortsätta att hantera vissa kostnader framöver.

Hur ser ni på tillväxtutsikterna för det andra kvartalet?

"Vi siktar på att leverera i linje med det fjärde kvartalet och det första kvartalet", säger Roshan Saldanha.

Att nettoomsättningen visade en organisk tillväxt på -2 procent hänvisar finanschefen delvis till att Sinch gått ur vissa fastprisprojekt som bolaget haft, vilket samtidigt bidrog till att bruttomarginalen ökade till 34 procent (33).

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Sinch - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -