SINCH
TRANSFORMATION SKA ÖKA TILLVÄXTTAKT OCH LÖNSAMHET ENL VD (Direkt)

2024-05-07 07:44

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Att öka tillväxttakten med förbättrad lönsamhet är huvudsyftet med det transformationsarbete Sinch nu genomför.

Det skriver Sinchs vd Laurinda Pang i rapporten för det första kvartalet.

"Två viktiga förutsättningar för att vi ska kunna nå dessa mål är ett ökat fokus på våra kunder och en förbättrad förmåga att utnyttja våra globala skalfördelar", skriver hon.

Sinch har nu organiserat sig i tre geografiska regioner med stöd från globala produkt-, teknik- och stödfunktioner.

Americas, bolagets största rörelsesegment och största region, illustrerar väl den utmaning och de möjligheter bolaget står inför. Sinch har god tillväxt i sin API-plattform och inom Applikationer, som tillsammans bidrar med cirka två tredjedelar av bruttoresultatet, men bolaget redovisar en betydande nedgång inom Nätverksaccess.

"För att förbättra vår övergripande tillväxttakt krävs därför att vi bibehåller och accelererar tillväxten för våra snabbväxande produkter och vaksamt hanterar kostnadstryck och svag efterfrågan för de mer mogna produkterna", skriver Laurinda Pang.

Under första kvartalet ökade bruttoresultatet organiskt med 3 procent.

"Den utvecklingen är i linje med våra förväntningar på kort sikt, men tillväxtnivån ligger långt under våra ambitioner på längre sikt", skriver vd:n.

Vidare uppger hon att arbetet med att nå en bruttobruttosänkning av rörelsekostnaderna med 300 miljoner kronor i årstakt innan slutet av 2024, fortskrider "väl och enligt plan".

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Sinch - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -