UBS
NETTORES LÅNGT ÖVER FÖRVÄNTAN I 1 KV (R) (Direkt)

2024-05-07 07:30

(Rättar: fel valuta på flera ställen i texten)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den schweiziska banken UBS redovisar ett resultat efter skatt på 1,8 miljarder dollar (1) för det första kvartalet 2024. Väntat var ett resultat efter skatt på 404 miljoner dollar, enligt en prognossammanställning från S&P Global Market Intelligence.

Nettoomsättningen uppgick till 12 miljarder dollar (8,7). Väntat var en nettoomsättning på 11,9 miljarder.

Bärande för utvecklingen var en positiv intäktstrend och lägre utgifter för det övertagande av rivalen Credit Suisse som pågått i över ett år. Transaktionen väntas slutförd sista maj.

Kostnadsminskningen relaterat till Credit Suisse var en halvering av kostnaden för tredje kvartalet, till 1 miljard dollar. Fjärde kvartalets kostnader uppgick till 1,8 miljarder dollar, också det avsevärt högre än den nu redovisade summan. Ytterligare integrationskostnader på 1,3 miljarder dollar väntas i andra kvartalet.

UBS spår att räntenettot i den globala förmögenhetsförvaltningen ska minska med låga till medelhöga ensiffriga procenttal i andra kvartalet.

Inom privat- och företagsbanken en minskning av räntenettot med medelhöga till höga ensiffriga procenttal i andra kvartalet.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -