Concentric
CONCENTRIC: LÄGRE RÖRELSEKOSTNADER BAKOM ÖKAD MARGINAL JMF 4 KV (Direkt)

2024-05-08 08:17

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Minskade rörelsekostnader och stabiliserade kundorder bidrog till att förbättra Concentrics rörelsemarginal i det första kvartalet jämfört med det fjärde kvartalet 2023.

Det skriver Concentrics vd Martin Kunz i rapporten.

"De kostnadsbesparingar som genomfördes under tredje och fjärde kvartalet 2023 är nu i princip slutförda. Detta i kombination med den ökade försäljningen under kvartalet, framför allt inom segmentet Hydraulik, har lett till att den underliggande rörelsemarginalen för koncernen har förbättrats med 1,6 procent jämfört med föregående kvartal", skriver han.

Concentrics kunders lagerminskningar avtog gradvis under det första kvartalet 2024 samtidigt som utvecklingen på de flesta av bolagets slutmarknader fortsatt var svag.

Kvartalets försäljningsnedgång om 11 procent hänvisas till en försäljningsminskning inom alla av bolagets geografiska regioner. I Europa var försäljningen ned 15 procent och i Nordamerika sjönk den 9 procent.

Försäljningen av e-produkter ökade till 244 miljoner kronor (193), vilket motsvarar 24 procent (17) av koncernens försäljning.


Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Concentric - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -