Vimab Group
VIMAB: ÖKAD RÖRELSEFÖRLUST 1 KV, OMSÄTTNINGEN STEG (Direkt)

2024-05-08 09:01

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Industrikoncernen Vimabs nettoomsättning ökade med närmare 70 procent till 67,1 miljoner kronor (39,5) under det första kvartalet 2024.

Rörelseresultatet uppgick till -17,1 miljoner kronor (-10,1) och resultatet före avskrivningar blev -8,5 miljoner kronor (-8,0).

Kassaflödet för den löpande verksamheten uppgick till -5,4 miljoner kronor (3,8).

Vimabs vd Peter Fredell påpekar att första kvartalet alltid är bolagets sämsta kvartal, men konstaterar att i år har det varit "exceptionellt bra" omsättningsmässigt.

"Vår koncern fortsätter alltså att växa kraftigt. Dock var rörelseresultatet något sämre än förra året. Det är inget som oroar oss, tvärtom, då resultatet belastades kraftigt av goodwillnedskrivningar samt engångskostnader till följd av att vi köper bolag i rask takt", skriver Peter Fredell och förtydligar att resultatförsämringen är av "engångskaraktär" och kommer inte påverka på helårsbasis.

Dessutom står industriserviceverksamheten i princip stillastående i januari och februari på grund av att många av Vimabs kunder går för fullt och därmed inte stoppar för service, skriver vd:n.

"Redan i mars lättar det oftast och i år drog det igång ordentligt med stora servicestopp på både svenska kärnkraftverk och i stora finska raffinaderier. Omsättningen mer än fördubblades från februari till mars och redan i april har vi vänt till vinst", skriver Peter Fredell.


Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Vimab Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -