AcuCort
Acucort drar tillbaka ansökan om högkostnadsskydd för Zeqmelit - påverkar inte kommersialisering (Finwire)

2024-05-10 07:50

Life science-bolaget Acucort har i samråd med Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) beslutat att dra tillbaka sin ansökan om högkostnadsskydd för Zeqmelit i syfte att möta TLV:s önskemål om ytterligare studier kring patientnyttan. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Vi driver sedan tidigare en patientstudie som vi bedömer kommer att svara upp mot TLV:s önskemål, säger Jonas Jönmark, vd på Acucort.

TLV har meddelat Acucort att en studie kring hur patienterna använder Zeqmelit, en munfilm för behandling av svår och akut allergi, är nödvändig för att myndigheten ska kunna fatta beslut gällande högkostnadsskyddet.

- Studien beräknas bli klar under andra halvåret 2024. Min bedömning är att resultatet kommer att förse TLV med information som leder till att positivt besked angående Zeqmelit och högkostnadsskyddet, säger Jonas Jönmark.

Acucort uppger att processen med TLV-ansökan inte förändrar något vad gäller kommersialiseringen av Zeqmelit. Planen är att lansera i Norden under sommaren.

- Vi ser fortsatt fram emot säljstart i sommar och är övertygade om att Zeqmelit kommer att göra en avgörande skillnad för många allergiker och deras livskvalitet, säger Jonas Jönmark.

Adam Fransson
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

AcuCort - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -