Xbrane Biopharma
Xbrane och Stada i samarbete med Valorum för kommersialisering av biosimilarkandat i USA (Finwire)

2024-05-10 08:26

Bioteknikbolaget Xbrane Biopharma och tyska läkemedelsbolaget Stada har ingått ett licensavtal för de amerikanska kommersiella rättigheterna till biosimilarkandidaten för ranibizumab till Valorum. Det framgår av ett pressmeddelande.

Valorum kommer att betala en licensavgift vid signering på upp till 45 miljoner dollar, samt royalties på nettoförsäljningen.

"Valorum är den perfekta partnern för oss för att kommersialisera ranibizumab i USA. Vi delar samma entreprenörsanda och tankesätt. Denna lansering kommer att vara lika viktig och avgörande för Valorum som för oss, och därför är vi övertygade om att produkten kommer att få den fulla uppmärksamhet den kräver", säger Martin Åmark, vd för Xbrane Biopharma.

De tre bolagen har åtagit sig att ta biosimilarkandidaten för ranibizumab till den amerikanska marknaden så snabbt som möjligt, och på så bidra till fler behandlingsmöjligheter som kan minska kostnaderna och öka patienternas tillgång till biologiska läkemedel för allvarliga ögonsjukdomar.

Enligt villkoren i avtalet ansvarar svenska Xbrane och Stada för att slutföra den regulatoriska godkännandeprocessen i USA för ranibizumabkandidaten, som går under utvecklingsnamnet Xlucane. Xbrane ansvarar för kommersiell tillverkning och leverans.

Ranibizumab är ett läkemedel mot vaskulär endoteltillväxtfaktor för behandling av kärlsjukdomar i näthinnan, som är en ledande orsak till blindhet globalt.

Adam Fransson
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Xbrane Biopharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -