Köpvärda aktier i september – så gick det

Utvärdering Listan över tio köpvärda aktier har i snitt utvecklas sämre än index mätt över det senaste sex månaderna. Det beror främst på avsaknaden av cykliskt och råvaror i portföljen.

I snitt har våra tio köpvärda aktier i september stigit med 5,4 procent till och med måndagsförmiddagen. Under samma period har börsens totalindex avkastat 10,8 procent. Bägge sifforna inkluderar utdelningar.

Den främsta anledningen till att listan i snitt presterat sämre än index är avsaknaden av cyklisk industri och råvaror i portföljen. Två branscher som gått urstarkt efter att Donald Trump vunnit USA-valet.

Tre aktier utmärker sig på listan som periodens stjärnor. New Wave har stigit 25,7 procent, Opus Group 21,1 och Intrum Justitia 19,8 procent.

Sämre har det gått för kycklingbolaget Scandi Standard (-20,6 procent) och Hennes & Mauritz (-8,3 procent) som pressat listan resultat. Aktierna har sedan dess lämnat utrymme åt andra investeringar men listan utvärderas på sex månader.

Utvecklingen för aktierna på september månads lista, inklusive värdet av eventuell utdelning, inlösen eller teckningsrätt framgår av tabellen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -