Placera Nyhetsbrev, lördag 13 april 2024
Kommentar av Pekka Kääntä

Ett svek om inte Riksbanken sänker

Makro En räntesänkning från Riksbanken redan i maj borde vara givet efter de överraskande låga inflationsutfallen i mars. Osvuret är visserligen bäst men det vore närmast ett svek mot såväl inflationsmål som hushåll om inte Riksbanken skred till verket.

Läs hela artikeln

Kommentar av Pär Ståhl

Värdebolag bästa strategin på EM

Fondkommentar Det har varit några tuffa år för värdeinvesteringar på tillväxtmarknaderna, men höjer vi blicken så visar det sig att under de senaste 25 åren har värdeaktier varit den bästa strategin. Det säger Sang Hoon Lee, tillväxtmarknadsförvaltare på Eastspring Investments med huvudkontor i Singapore.

Läs hela artikeln

Rapportaktierna vi hugger i nu

Redaktionspodden I veckans redaktionspodd pratas det bland annat om tankar inför rapportperioden, konsumentbolag, en relativt liten lyxpärla och den tyska avynglaren. Med Ludvig Löngårdh, Karl Lans, Martin Blomgren och Daniel McPhee.

Läs hela artikeln

Kommentar av Ellinor Beckett

"Därför har vi ett tak på räntefonden"

Förvaltarintervju Intrumkollapsen gjorde att frågan om risken med framför allt stora företagsobligationsfonder återigen hamnade på tapeten. Placera har talat med ränteförvaltaren Carl Johan Lagercrantz om hur de agerat de senaste händelserika åren och vad han tror om marknaden framöver.

Läs hela artikeln

Analys av Karl Lans

Aktien med given plats i hälsovårdsdepån

Aktieanalys Siemens Healthineers är världens ledande tillverkare av medicinsk bilddiagnostikutrustning, diagnostiska verktyg och strålterapi. Många globala trender talar för bolaget.

Läs hela artikeln

Kommentar av Pär Ståhl

Därför tror Placera på småbolag

Aktiekommentar Trenden med en smal uppgång där de stora företagen dominerar börsrekorden har fortsatt. Men enligt Placera finns det flera faktorer som pekar mot en ny börsfas, där en bredare uppgång förväntas gynna små- och medelstora bolag.

Läs hela artikeln

Kommentar av Martin Blomgren

Frågetecknen inför rapportperioden

Börs Riskaptiten är hög, lågkonjunkturen blev en papperstiger och räntorna är sakta på väg ned. Vad skulle kunna gå fel? En överraskande dålig rapportperiod möjligtvis. Placera har dykt ned i de avgörande frågorna.

Läs hela artikeln

Dagens börshändelser

Rapporter

Decideact
Infosys
Till företagskalendern

Ansvarig utgivare

Anders Lundborg

Redaktionen

info@placera.nu

Om nyhetsbrevet

Avbeställ nyhetsbrevet
Annonsera i nyhetsbrevet