Morgonens emissioner och insideraffärer

Börs Här är bolagen som genomfört emissioner, och insiders som gjort affärer.

Kursen i den riktade emissionen som teknikbolaget Sivers IMA aviserade och genomförde på onsdagskvällen fastställdes till 9:00 kronor per aktie.
Det framgår av ett pressmeddelande.
Aktien stängde på 11:20 kronor på onsdagen och med det som utgångspunkts blev rabatten 19,6 procent. Aktien har stigit brant de senaste dagarna och i förhållande till snittkursen under de fem senaste handelsdagarna blev rabatten cirka 3 procent, enligt bolaget.
Emissionen, som enligt bolaget var övertecknad flera gånger, omfattar nästan 6 miljoner aktier, i enlighet med förhandsbeskedet och motsvararande 4,5 procent av antalet utestående aktier. Bolaget kommer att tillföras 54 miljoner kronor.

Kursen i den riktade emission som Cantargia aviserade och genomförde på onsdagskvällen fastställdes till 22:50 kronor per aktie.
Aktien stängde på 24:00 kronor på onsdagen och rabatten i emissionen blev 6,2 procent. Forskningsbolaget kommer att emittera cirka 18,2 miljoner aktier och därmed ta in cirka 410 miljoner kronor.
"Investerare i den riktade emissionen utgörs av ett antal svenska och internationella investerare inklusive ansedda nya investerare så som Swedbank Robur, HBM Healthcare Investments, Granite Point Capital och Unionen samt befintliga aktieägare så som Fjärde AP-fonden, Alecta, Första AP-fonden och Handelsbanken Fonder", skriver bolaget.
Pengarna från emissionen ska främst användas till att förbereda bolagets läkemedelskandidat CAN04 för fas 3.

Fastighetsbolaget Fastpartner har tagit in 224 miljoner kronor före transaktionskostnader genom en riktad nyemission av 2 miljoner stamaktier till kursen 112 kronor.
Priset per A-aktie har fastställts genom förhandling med ett antal institutionella investerare, uppger bolaget i ett pressmeddelande. Priset motsvarar en rabatt om 3,6 procent jämfört med onsdagens stängningskurs och en premie om 4,8 procent jämfört med de senaste tio handelsdagarnas volymviktade genomsnittskurs på Stockholmsbörsen.
Större delen av emissionen togs av Odin Fonder, Carnegie Fonder och Länsförsäkringar Fastighetsfond, framgår det vidare.

Starbreeze har genomfört en riktad nyemission av 32,9 miljoner A-aktier vilket tillför bolaget 51,3 miljoner kronor.
Det framgår av ett pressmeddelande.
Teckningskurs sattes till 1:56 kronor, vilket är 1 öre högre än stängningskursen för Starbreeze A-aktie på onsdagen.
Emissionen tecknades av bland annat Swedbank Robur, Första AP-fonden och Fjärde AP-fonden.
Nettolikviden från den riktade nyemissionen avses endast användas i den operativa driften, att utveckla spel med PAYDAY 3 i fokus. Pengarna kommer inte att gå till att betala bolagets utestående skulder, enligt pressmeddelandet.

Strålterapibolaget C-Rad har genomfört en riktad nyemission om 2,5 miljoner B-aktier, enligt ett beslut som aviserades strax efter börsstängning på onsdagen.
Genom emissionen tillförs bolaget cirka 108 miljoner kronor före transaktionskostnader.
Teckningskursen blev 43:00 kronor per aktie och innebär en rabatt om cirka 7,9 procent jämfört med onsdagens stängningskurs. Den fastställdes genom ett så kallat accelererat bookbuilding-förfarande som genomfördes av Pareto Securities.
Bland investerarna i emissionen återfanns TIN Fonder, Joh. Berenberg, Gossler & Co. KG (Berenberg), Humle Småbolagsfond och Alfred Berg Kapitalförvaltning.
Anledningen till att den riktade nyemissionen genomförs är i första hand för att stödja bolagets tillväxt, vilket inkluderar investeringar i att expandera C-Rads produktportfölj för att öka effektiviteten och säkerheten inom strålterapi, skriver C-Rad.

Robin Ramm-Ericson, som är styrelseledamot i Leo Vegas och en av grundarna av bettingbolaget, har den 17-19 februari sålt totalt 1.630.000 aktier i bolaget för totalt cirka 54 miljoner kronor.
Det framgår av inrapportering till Finansinspektionens insynsregister.
Försäljningarna gjordes till genomsnittskursen 33:75 kronor.
Efter försäljningen äger Robin Ramm-Ericson cirka 3,8 miljoner aktier i bolaget.

Omsorgsbolaget Ambeas vd Fredrik Gren har den 18 februari sålt 400.000 aktier i bolaget för nästan 29 miljoner kronor.
Det framgår av inrapportering till Finansinspektionens insynsregister.
Försäljningen gjordes till kursen 71:93 kronor.
Efter försäljningen äger Fredrik Gren 386.815 aktier i bolaget, enligt ägardatatjänsten Holdings insynsregister. 

Medivirs vd Uli Hacksell har den 18-19 februari köpt totalt 20.000 aktier för totalt 290.000 kronor. Det framgår av inrapportering till Finansinspektionens insynsregister. Efter köpet äger Uli Hacksell 49.000 aktier, enligt ägardatatjänsten Holdings noteringar.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -