Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är aktierekommendationerna från senaste utgåvan av tidningen Börsveckan.

Börsveckan rekommenderar Nilfisk, AQ Group och Transtema i veckans utgåva, men avvaktar med Addlife, Netel och Medhelp. Sälj blir rådet för Eltel.

Det framgår av Börsveckans tjugotredje nummer för året.

Danske Nilfisk ser intressant ut, med sin plan för dubblad vinst till 2026. Tillväxten är låg men genom en vässad marginal kan det bli bra, skriver Börsveckan som noterar att insynspersoner köper och att nedsidan "ser skyddad ut".

AQ Group har en imponerande historik och handlas till rekordhöga kursnivåer. Det är befogat, anser Börsveckan som upprepar köprådet från våren 2021.

Addlifes underliggande verksamhet ser riktigt bra ut nu när pandemieffekterna vaskat ur siffrorna, skriver Börsveckan som dock anser att uppsidan är begränsad på tolv månaders sikt.

Transtema såg sämre utveckling i Norge i början av året, delvis en vädereffekt, men på det stora hela är efterfrågebilden stabil och aktien handlas till låga 7 gånger rörelsevinsten, enligt Börsveckan som trycker på köpknappen "med viss försiktighet".

Netels skuldsättning är hög och marknadsläget tufft, och nyemissionsrisk kan inte avfärdas. Samtidigt är aktien ner rejält och värderingen låg. Börsveckan avvaktar.

Det är samma råd som ges Medhelp. Efter genomförd nyemission vid notering var Medhelps balansräkning sund men resultaträkningen är inte lika attraktiv med problem i Danmark och låg tillväxttakt.

Eltel har stora lönsamhetsproblem som i kombination med hög skuldsättning blir än mer alarmerande.

"Håll dig undan denna aktie", skriver Börsveckan.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -