Här är makroveckans huvudnummer

Makroveckan Det väntar en hel del tunga makrobesked under veckan med Riksbankens penningpolitiska besked som huvudnummer.

Tisdag

Allt fokus riktas mot det penningpolitiska protokoll som Federal Reserve publicerar. Det mesta av intresse lär röra om protokollet bekräftar bilden av att banken nu ser slutet på räntehöjningarna och eventuella (men mindre troliga) signaler kring när räntesänkningar kan tänkas komma. Och under vilka förutsättningar.

Onsdag

Veckostatistiken över läget på amerikanska arbetsmarknad röner allt större intresse. Svaga siffror lär tas emot med viss glädje på marknaden. Hushållshumöret i EMU-området ligger kvar på en låg nivå.

Torsdag

Riksbankens räntebesked. Analytikerna är splittrade kring vad banken kommer att leverera men en lite majoritet tror att banken kommer att höja räntan ännu en gång. Vi på Placera tror att banken låter räntan ligga still men eventuellt ökar takten i obligationsförsäljningarna. Dessutom kommer de preliminära inköpschefsindexen för Europa. Här är det risk för att vi får se fortsatta beska siffror.

Fredag

En siffra som riskerar att väcka lite uppståndelse är siffrorna över det svenska bostadsbyggandet. Det är stor risk för att det varit en rejäl nedgång även under det tredje kvartalet. Det lär i så fall väcka en del uppståndelse och leda till kritik mot både regering och Riksbank. Inköpschefsindexen från USA blir förhoppningsvis muntrare läsning.  

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -