Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är aktierekommendationerna från senaste utgåvan av tidningen Börsveckan.

Börsveckan ger köpråd till Itab, Nimbus, Nelly, Rejlers och Bredband2.

För RVRC, Midsona, Probi och Epiroc blir rådet att avvakta.

Det framgår av senaste numret.

I en översyn av Investmentbolag höjer tidningen rådet för Spiltan till köp från avvakta.

Öresund får ett nedgraderat råd till sälj från avvakta medan Byggmästare Ahlström får rådet sänkt till avvakta från köp. Rådet för Linc sätts däremot upp till avvakta från sälj.

Enligt tidningens prognoser landar Itabs ev/ebit på 6,5 gånger för 2024. Börsveckan bedömer detta värde som väldigt lågt och uppger att det "indikerar lågt förtroende från marknadshåll kring tillväxtutsikterna". Tidningen anser att risk/potential är fortsatt attraktiv trots kursuppgången sedan förra köpanalysen.

Börsveckan ser ett starkt varumärke i Nimbus och bolaget har fina framgångar på den viktiga amerikanska marknaden. Förvärvet i Edgeware i våras bedömer tidningen som lyckat och de noterar att emissionen i samband med förvärvet skedde utan rabatt på 41 kronor, nästan dubbelt upp mot nuvarande kurs. Detta uppges visa på kurspotentialen när väl motvinden mojnar.

Upprepat köp blir rådet för Nelly. Justerat för nettokassan på 150 miljoner kronor ser Börsveckan en värdering till ev/ebit på 7 gånger för 2024. Om ledningen kan fortsätta jobba hårt med lönsamheten så finns en god uppsida kvar i aktien, kursuppgången till trots.

I Rejlers ser Börsveckan en uppsida på åtminstone 25 procent på 12 månaders sikt, utifrån en värdering ner mot 9 gånger ev/ebita för 2025.

Börsveckan ser ingen anledning att ändra sitt köpråd för Bredband 2 som sattes i somras. Direktavkastningen för aktien om cirka 5,5 procent beskriver tidningen som attraktivt liksom värderingen vid ev/ebita på 9,5 gånger för 2024.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -