Två aktier med köpsignaler - ett sälj

Teknisk analys Investtechs analyser visar på köpsignaler i två aktier. Samtidigt varnas det för en aktie.

Marknaden utvecklades negativt under måndagen. Stockholmsbörsen stängde på 925 punkter efter att ha backat 0,5 procent. Ser vi till den tekniska bilden utvecklas indexet (OMXSPI) i en stigande trend på medellång sikt och har brutit upp genom motstånden vid 888- och 903 punkter vilket gett köpsignal.

Investtechs korta Hausseindex står idag i 47 på kort sikt. Indexet går mellan 0 och 100 och är en optimistindikator som visar andelen aktier på Stockholmsbörsen som haft köpsignal som sista signal. Ett värde mellan cirka 45-55 indikerar jämvikt mellan pessimister och optimister. På lång sikt står indexet i 51. Vi har därmed i stort sett jämvikt mellan optimister och pessimister på börsen på både kort- och lång sikt.

Investtechs insiderbarometer visar antalet köp- och säljtransaktioner som har genomförts av insynspersoner i börsens bolag. Den senaste månaden har det registrerats 534 köp och 121 försäljningar, vilket motsvarar en köpandel på 82 procent. Köpandelen på årsbasis är 83 procent. Investtechs forskning visar att aktier starka på insiderhandel statistiskt överpresterar mot marknaden.

OMXSPI är samlat sett tekniskt positiv på medellång sikt (1-6 månader). Vi rekommenderar långsiktiga investerare att alltid vara investerade på marknaden.

 

MGI – Media and Games Invest är ett bolag med verksamhet inom onlinespel och digitala medier. Bolagets aktie som handlas på Stockholmsbörsens First North-lista har utvecklats horisontellt sedan oktober, mellan stödet vid 10 kronor och motståndet vid 12,20 kronor. Efter en mycket positiv utveckling senaste veckan har motståndet brutits under stark volymutveckling. Köpsignal är utlöst och vi får nu ta sikte på motståndet runt 17 kronor. Närheten till stödet vid 12,20 kronor gör att det så kallade risk/reward-förhållandet får anses positivt. En stark insiderhandel ger stöd till den tekniska bilden.   

Aktien är totalt sett tekniskt positiv på en medellång investeringshorisont (1-6 månader).

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Egetis Therapeutics är ett läkemedelsutvecklingsbolag noterat på Stockholmsbörsens Small Cap-lista. Aktien utvecklas i en stigande trend på medellång sikt och har fått köpsignal efter brott upp genom motståndet vid 6,20 kronor. En stark volymbalans indikerar aggressiva köpare och stärker köpsignalen. Tillsammans med ett positivt momentum, indikerat av ett 21-dagars RSI på 63, ger det statistiskt goda möjligheter till fortsatt positiv utveckling närmaste tiden. 6,20 kronor är stöd vid reaktion ned. 6,80 kronor är motstånd närmast i grafen på lång sikt. Brott genom detta skulle stärka utsikterna ytterligare.

Aktien är positiv i Investtechs insideranalys och totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt (1-6 månaders investeringshorisont). Observera hög risk i aktien till följd av en volatilitet på månadsbasis på 36 procent.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

SaltX Technology Holding är ett bolag med verksamhet inom storskaliga energilagringslösningar och elektrifieringsteknik. Bolagets B-aktie har fått säljsignal på kort sikt efter att under hög omsättning brutit ned genom golvet i en fallande trend, och vidare ned genom stödet vid 2,49 kronor. En starkt negativ volymbalans indikerar aggressiva säljare och passiva köpare, och öppnar statistiskt för vidare press nedåt. Stöd finns vid 1,90 kronor i grafen på medellång sikt. Detta ger en nedsida på närmare 15 procent i dagsläget.

Salt X är neutral på Investtechs insideranalys och aktien är totalt sett tekniskt negativ på en medellång investeringshorisont (1-6 månader). Risken i aktien är hög då volatiliteten på månadsbasis ligger på dryga 30 procent.

Investtechs rekommendation: Sälj.

Analysföretaget Investtechs metod

Investtech har sedan 1997 utvecklat algoritmer för teknisk analys av aktier och identifiering av köp- och säljsignaler och erbjuder dagligen uppdaterade köp- och säljrekommendationer för aktier på Stockholmsbörsen.

Varje dag identifierar Investtechs algoritmer de mest optimala trendkanalerna, stöd- och motståndsnivåer och kursformationer som ritas in i kursdiagrammen på kort- medellång- och långsiktig investeringshorisont. Med stora dataset som växer dag för dag har Investtech forskat på utvecklingen av köp- och säljsignaler från dessa tekniska indikatorer och har därmed omfattande statistik för t.ex. trender. Läs mer här.

Lars-Göran Westerberg, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -