Sök på Placera

Oljejättarna bakom fondvinnaren

Börs: Exxon, Conocophillips och Chevron Corp. Detta är toppinnehaven i fonden som presterat allra bäst på ett år. Petroleumaktierna har minst sagt strålat och har även en lång historia av framgång bakom sig.

Publicerad: 2022-08-16 14:23 av Adriana Valladares

Från frukostflingor till snacksjätte

Aktier: Den stora livsmedelsproducenten känd för sina frukostflingor meddelade nyligen att de ska splittas i tre olika bolag, ett för varje segment – flingor, snacks och växtbaserad mat. Snacksmarknaden har visat extra stor potential och där strävar Kellogg efter en större bit av kakan.

Publicerad: 2022-08-04 12:10 av Adriana Valladares

Är det skördetid för uranaktierna?

Aktier: Uranmarknaden domineras av få spelare och prospekteringsbolagen i Kanada är hack i häl med sina marktillgångar. En av dessa är Denison Mines, som nyligen fått nya klartecken för sitt viktigaste projekt.

Publicerad: 2022-07-25 13:05 av Adriana Valladares

När slår vätgasmarknaden igenom?

Aktier: Vätgasaktier befann sig en kort tid i rampljuset innan de störtdök under våren 2021. Sedan dess har energimarknaden sporrats ytterligare och det kan nu vara dags att vända blickarna mot vätgasaktierna igen. Hur långt fram på vätgasresan är vi?

Publicerad: 2022-07-20 09:54 av Adriana Valladares

Kan litiumbolaget hamna i rampljuset?

Aktier: Litiumprisets uppsving bådar gott för Livent Inc som sedan noteringen 2019 väntat på att få visa framfötterna. Elfordonsmarknaden är den stora drivkraften och drar med sig Litium in i strålkastaren.

Publicerad: 2022-07-13 10:28 av Adriana Valladares

Schneider: Ett nav för digitaliseringen

Börs: Industrijätten Schneider Electric inriktar sig på elektronikkomponenter, en bransch som gjort det möjligt för andra andra verksamheter att vara så pass effektiva som de är. Nästa etapp av digitaliseringen kommer att bero på företag som Schneiders framgångar.

Publicerad: 2022-07-07 13:29 av Adriana Valladares

Två italienska energijättar

Aktier: Den europeiska energimarknaden är aktuell på många plan. På den italienska börsen finnes två stora aktörer med fokus på miljö och energi, som dessutom är stabila utdelningsbolag sedan lång tid tillbaka.

Publicerad: 2022-06-28 15:44 av Adriana Valladares

Sill, sommarbörs och diversifiering

Redaktionspodden: I veckans redaktionspodd diskuterar vi om man ska köpa aktier till sillen och sälja till kräftorna, fördelen med diversifiering och Ludvig berättar om sin shoppinglista. Med Adriana Valladares, Ludvig Löngårdh, Pär Ståhl och Martin Blomgren.

Publicerad: 2022-06-23 09:39 av Placera.