Sök på Placera

Därför har de ägt Microsoft 13 år

Placerapodden: Placerapodden träffar Charlotte Åsberg och Knut Gezelius på Skagen Global. De pratar långsiktiga investeringar, danska och kanadensiska transportbolag och om deras äldsta innehav som varit i fonden under 24 år. Intervjuar gör Daniel McPhee och Pär Ståhl.

Publicerad: 2023-06-08 15:10 av Placera.

Dags för nästa uppvärdering av Confluent?

Aktieanalys: Precis som andra techbolag har datahanteringsbolaget Confluent haft en stark inledning på året. En kraftigt växande molntjänst gjorde att bolaget överträffade förväntningarna. Nu är förhoppningen att bolaget vänder till vinst i slutet på detta år. Räcker det för en fortsatt uppvärdering av aktien?

Publicerad: 2023-06-08 14:52 av Daniel McPhee

Är Alfens utmaningar tillfälliga?

Aktieanalys: Energiomställningsbolaget Alfens resa på börsen inleddes 2018 och har hittills varit en succé. Men efter kapitalmarknadsdagen i juni och efterföljande rapport är marknaden nu skeptisk till utvecklingen gällande försäljning och lönsamhet. Placera har tittat närmare på kapitalmarknadsdagen och rapport ...

Publicerad: 2023-06-05 10:16 av Daniel McPhee

Är Alfens utmaningar tillfälliga?

Aktieanalys: Energiomställningsbolaget Alfens resa på börsen inleddes 2018 och har hittills varit en succé. Men efter kapitalmarknadsdagen i juni och efterföljande rapport är marknaden nu skeptisk till utvecklingen gällande försäljning och lönsamhet. Placera har tittat närmare på kapitalmarknadsdagen och rapport ...

Publicerad: 2023-06-05 10:16 av Daniel McPhee

Aktierna som vi bottenfiskar nu

Redaktionspodden: Redaktionspodden handlar denna vecka om techaktierna alla ratade i höstas, bottenfisken i fastighetssektorn och månadens aktier. Med Pär Ståhl, Karl Lans och Daniel McPhee.

Publicerad: 2023-06-02 13:37 av Placera.

Hexatronic: Läge att trotsa blankarna?

Aktier: En tidigare högt värderad aktie, oro för kundernas finansiering och nu kritik från en uppmärksammad blankarfirma. Hexatronic-aktien är halverad sedan årsskiftet - är det dags att gå emot blankarna?

Publicerad: 2023-05-31 10:48 av Daniel McPhee

Podd: Gröna aktier och nya mål

Placerapodden: Redaktionspodden handlar denna vecka om uthålliga finansiella mål, skuldsättning, insiderköp, gröna aktier i form av Alimak och Siemens Energy samt egna affärer. Med Daniel McPhee, Karl Lans och Martin Blomgren.

Publicerad: 2023-05-26 11:52 av Placera.

Börsbolagen med ökad finansiell risk

Börs: När investerare pratar börsbolag är det ofta operationella risker och möjligheter som diskuteras. Nu med högre räntor finns det allt större anledning att diskutera de finansiella riskerna, även utanför fastighetssektorn. Placera har gått igenom skuldsättningen på Large- och Mid Cap.

Publicerad: 2023-05-26 11:36 av Daniel McPhee

Bra potential i skuldsatt Alimak

Aktieanalys: Bygghissbolaget Alimak har hittills inte varit någon succé på börsen. Efter fjolårets rekordstora förvärv har skuldsättningen och risken ökat. Potentialen är dock lockande och värderingen attraktiv.

Publicerad: 2023-05-23 13:38 av Daniel McPhee

Podd: "Hållbarhet förtjänar en del kritik"

Podd: Placerapodden träffar fondförvaltaren Robert Vicsai. Han berättar bland annat om hur han ser på hållbarhet, fondens investeringsteman och några bolag fonden valt att investera i. Intervjuar gör Pär Ståhl och Daniel McPhee.

Publicerad: 2023-05-22 09:51 av Placera.

Podd: Byggaktier och blankarattacker

Placerapodden: Nya blankarattacker, billiga byggaktier, amerikanska teknikraketer, börsens vägval och mycket mer i veckans redaktionspodd. Med Martin Blomgren, Pär Ståhl och Daniel McPhee.

Publicerad: 2023-05-19 13:00 av Placera.

Så hög är rabatten i Balder nu

Aktier: Balder är ett av alla fastighetsbolag som idag handlas med kraftig rabatt på börsen. Placera har gått igenom bolaget och tittat närmare på skuldsättningen, intjäningen och värderingen.

Publicerad: 2023-05-17 09:00 av Daniel McPhee

Stora värden talar för byggjätten

Aktieanalys: Investeringar inom byggsektorn har inte varit någon succé senaste åren. Byggjätten Skanska är inget undantag och trots rekordvinster har aktien presterat svagt mot index. Skapar det läge att fånga upp aktien?

Publicerad: 2023-05-15 11:07 av Daniel McPhee

Podd: Spaningarna från Väst

Redaktionspodden : I detta avsnitt av Placerapodden pratas det bland annat om Pärs USA-resa, skadedjursbolag och den norska livsmedelsjätten. Medverkande: Pär Ståhl, Ludvig Löngårdh och Daniel McPhee.

Publicerad: 2023-05-12 13:41 av Placera.

Orkla: Spännande och låg värdering

Analys: En ny struktur, defensiv verksamhet och relativt låg värdering gör norska Orkla intressant. Bolaget lyckades slå vinstförväntningarna för första kvartalet. Finns det mer att hämta i aktien framåt?

Publicerad: 2023-05-11 12:41 av Daniel McPhee

Fortsatt tufft för konsumentbolagen

Aktier: Inflation och höjda räntor utmanar konsumentbolagen. Trots det har flera av bolagens aktier stigit i år. Placera har gått igenom utvecklingen och värderingen för 15 konsumentrelaterade aktier.

Publicerad: 2023-05-09 11:19 av Daniel McPhee

Ljusa utsikter för CTT Systems

Analys: CTT Systems har inlett året starkt, med ökad produktionstakt hos flygplanstillverkarna och en fortsatt hög nivå inom eftermarknad. Nu finns goda förutsättningar för kraftig tillväxt kommande åren.

Publicerad: 2023-05-03 15:28 av Daniel McPhee

Vad säger orderingången om framtiden?

Rapportperioden: Historiskt stora orderböcker och valutamedvind har skapat rekordresultat för flera av börsens exporterande industribolag. Med tuffa jämförelsetal syns nu en minskad orderingång som indikerar normaliserade försäljningsnivåer. Placera har gått igenom orderingången för 15 industribolag.

Publicerad: 2023-05-02 13:18 av Daniel McPhee

Ökad politisk press på tyska Aixtron

Rapportkommentar: Tyska Aixtron inleder året med en kalldusch för investerarna. I första kvartalet minskade försäljningen och vinsten kraftigt på grund av problem med exportlicenser till Asien. En ambitiös guidning för 2023 kräver att bolaget nu växlar upp.

Publicerad: 2023-04-27 15:29 av Daniel McPhee

Tydligt vinstmönster i NCAB

Rapportkommentar: NCAB inleder året med rekordmarginaler och nästan en dubblerad vinst. Lyckade integrationer av tidigare förvärv, valutamedvind och produktmixen har gynnat bolaget. Nu gäller det att trenden i orderingången vänder.

Publicerad: 2023-04-26 14:08 av Daniel McPhee

Rapportaktierna vi tänder på

Redaktionspodden: Veckans bästa och sämsta aktier, försvarsaktier, omvända vinstvarningar, skogs- och båtaktier och Karl och Ludvigs nya köp. Det och mycket annat i dagens redaktionspodd med Ludvig Löngårdh, Karl Lans, Martin Blomgren och Daniel McPhee.

Publicerad: 2023-04-21 14:54 av Placera.

Bufab står starkt - men risken ökar

Rapportkommentar: Efter ett starkt fjolår levererar Bufab ett även starkt första kvartal gällande marginaler- och vinst. En kvartalsrapport är dock historiska siffror. Noll organisk tillväxt, en relativt hög skuldsättning och fjolårets stora förvärv i Storbritannien ökar risken framåt.

Publicerad: 2023-04-20 14:55 av Daniel McPhee

Podd: "Förväntningarna extremt låga"

Podd: Placera träffar förvaltaren Alexander Jansson. I podden berättar Alexander bland annat vad som talar för europeiska aktier, vilka sektorer han gillar och hur de låga förväntningarna kan skapa möjligheter framåt. Intervjuar gör Pär Ståhl och Daniel McPhee

Publicerad: 2023-04-19 13:43 av Placera.

HMS Networks fortsätter att imponera

Rapportkommentar: Det råder ännu ingen lågkonjunktur inom den uppkopplade industrin. Halmstadsbolaget HMS Networks levererar återigen ett rekordkvartal. Den minskade orderingången skvallrar dock om en viss avmattning.

Publicerad: 2023-04-19 09:00 av Daniel McPhee

Hur värderas börsens skogsbolag?

Kommentar: Trots flera år av rekordresultat har de noterade skogsbolagen senaste året släpat efter Stockholmsbörsens breda index. Placera har gått igenom de två skogsjättarna SCA och Holmen för att se hur börsen faktiskt värderar bolagen.

Publicerad: 2023-04-18 09:11 av Daniel McPhee

Aktierna som gynnas av inflationsfallet

Placerapodden: Inflationsnedgångens effekter på börsen, amerikanska aktier för långsiktiga, omvända vinstvarningar, lyxbolagen, ett intressant nederländskt industrikonglomerat och Karls bottenfisken i tyska hyresfastighetsbolag. Det och mycket annat i dagens redaktionspodd med Pär Ståhl, Karl Lans, Pekka Kääntä oc ...

Publicerad: 2023-04-14 14:27 av Placera.

Bra potential i nederländska Aalberts

Aktieanalys: Ett allt större fokus på energieffektivisering talar för nederländska industribolaget Aalbert. Även om det finns osäkerheter kring exponeringen mot fastighetssidan är värderingen lockande.

Publicerad: 2023-04-14 10:04 av Daniel McPhee

Podd: "Då kan vi se problem"

Podd: Pär Ståhl och Daniel McPhee träffar Stefan Pari, förvaltare av fonden Espiria Nordic Corporate Bond. Bland annat berättar Stefan om hur obligationsmarknaden fungerar, riskererna han ser och vilka obligationer fonden äger.

Publicerad: 2023-04-04 17:04 av Placera.

Podd: "Mycket talar för Latinamerika"

Podd: Pär Ståhl och Daniel McPhee träffar förvaltarna Juan-Luis Rivera och Alejandro Olea från Moneda Asset Management. De berättar om investeringsklimatet i Latinamerika och varför de tror att det är en bra exponering kommande år.

Publicerad: 2023-04-03 13:30 av Placera.

Podd: Aktiecase vi gillar just nu

Podd: I detta avsnitt av Placerapodden pratas det bland annat om rapporter, VMS-guldklimpar, bastubolag och en undervärderad fordonsjätte. Medverkande: Martin Blomgren, Ludvig Löngårdh och Daniel McPhee.

Publicerad: 2023-03-31 14:37 av Placera.

Visa fler resultat