Sök på Placera

Tuffa tider för börsens laddaktier

Aktier: Haltande tillväxt och vikande lönsamhet. Samtidigt är den strukturella trenden fortsatt stark. Placera har gått igenom fyra aktier med koppling till den utökade infrastrukturen kring omställningen av elfordon.

Publicerad: 2023-11-28 10:12 av Daniel McPhee

Nasdaqchefen: "Redo trycka på knappen"

Placerapodden: I detta avsnitt av Placerapodden ger Nasdaqs Europachef för noterade bolag, Adam Kostyal, sin syn på värdet av att vara börsnoterad, spac-bolagen, insidermisstankar och antalet börsnoteringar nästa år. Med Daniel McPhee och Ellinor Beckett.

Publicerad: 2023-11-22 14:29 av Placera.

Billerud: Låg värdering, hög osäkerhet

Aktieanalys: Billerud har haft en dyster utveckling på börsen senaste åren. De strategiska förändringarna senaste åren har fått tummen ner från aktiemarknaden och nu utmanas intjäningen dessutom av makroklimatet. Är det värsta redan prisat i aktien?

Publicerad: 2023-11-21 12:30 av Daniel McPhee

Podd: Selin om fastigheter och börsen

Placerapodden: I detta avsnitt gästar styrelseproffset, privatinvesteraren och Balders grundare och vd Erik Selin Placerapodden. Han talar om intressekonflikter, varför det inte är en kris på fastighetsmarknaden, redovisningsprinciper, hur han ska investera sina miljarder och mycket annat. Med Ellinor Beckett och ...

Publicerad: 2023-11-18 09:00 av Placera.

Podd: Nytt trendskifte på börsen

Redaktionspodden: Minskad kassa bland världens fondförvaltare, fastighetsaktier och konsumentrelaterat. Placera har även varit på kapitalmarknadsdag för en av börsens senaste avknoppningar. I veckans Redaktionspodd hör ni Daniel McPhee, Ellinor Beckett och Martin Blomgren.

Publicerad: 2023-11-17 13:34 av Placera.

Så värderas konsumentbolagen

Kommentar: Det är spretigt resultatutveckling bland börsens konsumentbolag. Flera av bolagen visar på en resultattillväxt på årsbasis medan andra har det fortsatt tufft. Placera har gått igenom resultatet och värderingen för tolv konsumentberoende bolag.

Publicerad: 2023-11-15 08:41 av Daniel McPhee

Podd: Rapporterna som lovar mer

Redaktionspodden: Rapportbolag, sjukt låga värderingar, kronspekulationer, tveksamma tyska uttal, fondflöden och hunduppfostran. Det här avsnittet av redaktionspodden, med Daniel McPhee, Karl Lans och Martin Blomgren, vill ni inte missa.

Publicerad: 2023-11-10 13:45 av Placera.

Addnode: I väntan på bättre marginaler

Kommentar: Förvaltarfavoriten Addnode har det tufft när viktigaste segmentet försvagats. En eventuellt tillfällig press på marginalerna och nästan halverad aktie skapar spännande möjligheter framåt.

Publicerad: 2023-11-09 16:21 av Daniel McPhee

NCAB: Köpvärd trots svala kvartal

Rapportkommentar: Ett tidigare tapp i orderingången får nu effekt på intäkterna. Den eventuella botten i orderingången hintar om en bättre framtid för NCAB vars finansiella historik är imponerande.

Publicerad: 2023-11-07 13:45 av Daniel McPhee

CTT: Hög värdering, lockande tillväxt

Aktieanalys: En kraftig vinsttillväxt åren innan pandemin satte rejält avtryck i CTT-aktien. Ett senare totalstopp i flygtrafiken resulterade i ett rejält vinsttapp och aktien mer än halverades år 2020. Nu är bolaget tillbaka med vinsttillväxt samtidigt som aktien är högt värderad.

Publicerad: 2023-11-03 11:07 av Daniel McPhee

CTT: Hög värdering, lockande tillväxt

Aktieanalys: En kraftig vinsttillväxt åren innan pandemin satte rejält avtryck i CTT-aktien. Ett senare totalstopp i flygtrafiken resulterade i ett rejält vinsttapp och aktien mer än halverades år 2020. Nu är bolaget tillbaka med vinsttillväxt samtidigt som aktien är högt värderad.

Publicerad: 2023-11-03 11:07 av Daniel McPhee

Konsekvent tillväxt i osäker omvärld

Kommentar: Nederman levererade en stabil rapport i ett annars svalt industriklimat där eftefrågan börjat svika. När delar av kundstocken utvecklas svagt har den digitala satsningen börjat visa på bra tillväxt samtidigt som största segmentet växte organiskt.

Publicerad: 2023-11-01 11:02 av Daniel McPhee

Sexton köpvärda aktier i november

Köptips: Oktober blev ytterligare en minusmånad på börsen och kvartalsrapporterna har inte lyckats vända ett dystert humör. Ljuspunkter finns dock och vi gör ett par byten inför november.

Publicerad: 2023-11-01 08:24 av Martin Blomgren

Podd: Hårda bud och mjuka rapporter

Placerapodden: I oktober månads sista Redaktionspodd talar Karl Lans, Ellinor Beckett, Daniel McPhee och Martin Blomgren om rapportperioden för de svenska industribolagen, Q3:orna för big tech, bud och den senaste tidens egna köp och blankningar.

Publicerad: 2023-10-27 14:37 av Placera.

Kassaflödet räddar skuldsatt Bufab

Rapportkommentar: Aktiemarknaden höjde Bufab-aktie efter gårdagens rapport. Ett starkt kassaflöde räddar en annars sval rapport. Bredden i kundsegment har nu gett effekt och skapar motståndskraft.

Publicerad: 2023-10-27 09:26 av Daniel McPhee

Bruzelius om banker, lyx och rapporterna

Placerapodden: Anders Bruzelius förvaltar fonderna Tellus Midas och Tellus Globala Investmentbolag. Han diskuterar rapportperioden och börsläget i allmänhet och lyxbolag, banker och verkstad i synnerhet i detta avsnitt av Placerapodden. Med Daniel McPhee och Ellinor Beckett.

Publicerad: 2023-10-25 15:23 av Placera.

JM: Få ljusglimtar i kvartalssiffrorna

Rapportkommentar: För tillfället går allt emot JM. Inflationen och räntorna har skapat en långsam och utdragen nedgång i efterfrågan. I rapporten för tredje kvartalet finns inga tecken på en förbättring och samtliga rapporterade siffror var sämre än förväntat.

Publicerad: 2023-10-25 15:15 av Daniel McPhee

Rätt riktning för skuldsatt Alimak

Rapportkommentar: Skenande räntor och en svagare konjunktur har fått investerare att fly börsens skuldsatta bolag. Efter jätteförvärvet i fjol tillhör Alimak nu den kategorin. Rapporten för tredje kvartalet är spretig på divisionsnivå men helheten hintar om att bolaget är på väg åt rätt håll.

Publicerad: 2023-10-24 15:40 av Daniel McPhee

Riskfylld nischbank på rätt väg

Rapportkommentar: Norion, tidigare Collector, hade gått starkt inför rapporten för tredje kvartalet. Bolaget som genomgått en renodling senaste åren fortsätter på rätt spår. Är den låga värderingen fortfarande skäl till köp?

Publicerad: 2023-10-20 13:07 av Daniel McPhee

Så agerar vi i rapportstormen

Redaktionspodden: Rapporterna river upp sår på börsen och i veckans podd går vi igenom ett par färska rapporter, dystra vd-ord, amerikanska avloppsbolag och hur vi själva agerar när det blåser motvind. Med Daniel McPhee, Ludvig Löngårdh och Martin Blomgren.

Publicerad: 2023-10-20 12:49 av Placera.

Svårtolkat från högvärderat HMS

Rapportkommentar: HMS Networks rapport för tredje kvartalet följer temat för år 2023. Vinsten ökar kraftigt samtidigt som orderingången går i motsatt riktning. Aktien föll ordentligt under inledande handeln för att senare repa sig. Är aktien fortsatt för dyr?

Publicerad: 2023-10-18 14:16 av Daniel McPhee

Så värderas SCA och Holmen nu

Börs: Skogsaktierna hade en tuff start på året. Ett skäl var sannolikt en osäkerhet kring konjunkturen. Senaste tiden har både SCA och Holmen gått starkt, Placera har gått igenom värderingen av de två bolagen.

Publicerad: 2023-10-16 15:45 av Daniel McPhee

Dags för en sista räntehöjning?

Placerapodden : I veckans redaktionspodd pratas det bland annat om inflationssiffor, avknoppningar och den kommande rapportperioden. Med Ellinor Beckett, Ludvig Löngårdh, Pekka Kääntä och Daniel McPhee.

Publicerad: 2023-10-13 13:06 av Placera.

Dags att titta extra på orderingången

Rapportperioden: Flera bolag rapporterade en vikande orderingång under första och andra kvartalet. Nu börjar rapportperioden för tredje kvartalet. Placera har gått igenom orderingången och värderingen för NCAB, HMS Networks och Engcon.

Publicerad: 2023-10-11 10:57 av Daniel McPhee

Podd: "Det har varit väldigt översålt"

Placerapodden: DNB:s Anders "Rulle" Rudolfson, enligt egen utsago svensk finansmarknads näst mest erfarne aktiemäklare, gästar detta avsnitt av Placerapodden med Daniel McPhee och Ellinor Beckett. Podden spelades in på tisdagseftermiddagen.

Publicerad: 2023-10-11 09:22 av Placera.

Nedtryckt kvalitet och flygkrascher

Redaktionspodden: I veckans podd synar vi nedtryckta kvalitetsaktier, sportjättar, vinstvarningar och SAS-haveriet på börsen. Lineup: Daniel McPhee, Martin Blomgren och Ludvig Löngårdh.

Publicerad: 2023-10-06 13:37 av Placera.

Svag konsument utmanar Nike

Aktieanalys: Nikes rapport för första kvartalet hintar om en allt svagare amerikansk konsument. Senaste tidens nedgång på börsen och en bättre vinst än väntat gav bränsle till aktien i förra veckan. Är det läge att köpa konsumentjätten?

Publicerad: 2023-10-06 13:28 av Daniel McPhee

Svag konsument utmanar Nike

Aktieanalys: Nikes rapport för första kvartalet hintar om en allt svagare amerikansk konsument. Senaste tidens nedgång på börsen och en bättre vinst än väntat gav bränsle till aktien i förra veckan. Är det läge att köpa konsumentjätten?

Publicerad: 2023-10-06 13:28 av Daniel McPhee

Sjutton köpvärda aktier i oktober

Köptips: Att räntetoppen sannolikt är nära har inte räckt för att hålla börsen under armarna i september. Med en ny rapportperiod i antågande är det säkrast att räkna med en sedvanligt höststökig oktober, där vi gör några finjusteringar i vår aktielista.

Publicerad: 2023-10-02 08:19 av Martin Blomgren

Podd: Så slår han småbolagsindex

Placerapodden: Att köpa kvalitet har lönat sig för Jimmy Bengtsson som förvaltar fonden SEB Sverige Småbolag Chans/Risk. Han delar med sig av sin investeringsfilosofi och sina bästa case till Daniel McPhee och Ellinor Beckett.

Publicerad: 2023-09-25 10:09 av Placera.

Visa fler resultat