Sök på Placera

Heta höstteman och Europas bästa aktier

Redaktionpodden: Rapporter, bästa aktierna på fem år, spaningar inför börshösten och såklart våra senaste affärer. Medverkar gör Karl Lans, Pär Ståhl och Daniel McPhee.

Publicerad: 2024-07-12 13:04 av Placera.

Allt om börshandlade fonder

Placerapodden: Isabella Chami Vice President på BlackRock intervjuas om vad man ska se upp med i börshandlade fonder, olika typer av dolda avgifter, varför en del fonder inte följer sina index och trender som är populära i dag. Intervjuar gör Placeras Karl Lans och Pär Ståhl.

Publicerad: 2024-07-03 13:42 av Placera.

Arton köpvärda aktier i juli

Köptips: Börsen surnade till i juni – i alla fall på hemmaplan och i Europa. USA-börsen, med Nvidia i spetsen, gick däremot åt motsatt håll. Placeraredaktionen gör några byten i månadens aktier innan rapporterna för andra kvartalet börjar trilla in.

Publicerad: 2024-07-01 08:00 av Ellinor Beckett

Airbus störtdykning ger köpläge

Placerapodden: I veckans redaktionspodd avhandlas Riksbankens duvaktiga hållning, franska börsens motvind i spåren på nyval, Airbus dikeskörning och det nederländska halvledarundret. Med Karl Lans, Pär Ståhl, Pekka Kääntä och Ellinor Beckett.

Publicerad: 2024-06-28 12:16 av Placera.

Sexton köpvärda aktier i juni

Köptips: Börsen piggnade till igen i maj efter en kort svacka i april. En trend är att uppköpsbuden är tillbaka och en måltavla hittar man i vår månadslista. Inför juni gör vi ett fåtal byten.

Publicerad: 2024-06-03 08:12 av Martin Blomgren

Aktierna man bör fundera på nu

Placerapodden: Placeras Karl Lans och Pär Ståhl intervjuar Andreas Brock och Henrik Milton förvaltare på BMC om guldkornen på den amerikanska marknaden, doupol och strukturella trender.

Publicerad: 2024-05-30 13:33 av Placera.

"Silverpriset är alldeles för lågt"

Placerapodden: Placeras Karl Lans och Pär Ståhl intervjuar en av världens främsta guld- och silverförvaltare Ned Naylor på Jupiter Fonder. Intervjun handlar om vad som väntas driva silverpriset framöver, billiga gruvaktier och den starka guldefterfrågan i Kina. (Samtalet är på engelska)

Publicerad: 2024-05-08 14:54 av Placera.

Podd: Två nya ETF:er till depån

Placerapodden: Pär Ståhl och Karl Lans går igenom utvecklingen av månadens utvalda ETF:er, två nya börshandlade fonder att äga på lång sikt och en ETF inriktad mot resebranschen.

Publicerad: 2024-05-07 10:03 av Placera.

Det talar för råvarusektorn framöver

Placerapodden: Råvaruexperten Torbjörn Iwarson intervjuas av Placeras Pär Ståhl och Karl Lans om den nystartade råvarufonden Centaur Commodity, vilka råvaror han tror mest på och vad som talar för att investerare bör ha exponering mot sektorn.

Publicerad: 2024-05-06 10:59 av Placera.

Sjutton köpvärda aktier i maj

Köptips: Börsfesten tog en paus i april där hyfsade rapporter slogs med stigande långräntor i USA. Inför maj gör vi en mindre justering i vår aktielista.

Publicerad: 2024-05-02 08:03 av Martin Blomgren

Podd: Aktien alla borde äga

Placerapodden: I veckans redaktionspodd pratar vi om världens bästa aktie, två andra kvalitetsbolag, kommande makrohändelser, tyska turnaoundbjässen och Karls två bottenfisken. Med Ludvig Löngårdh, Karl Lans, Pär Ståhl och Pekka Kääntä.

Publicerad: 2024-04-26 13:00 av Placera.

Kvalitetsbolagen att äga på lång sikt

Placerapodden: Placeras Karl Lans och Pär Ståhl träffar David Rindegren analyschef på C Worldwide för att höra om varför bolag som verkar i duopolmarknader är intressanta på lång sikt, synen på Nvidia, bästa molnaktierna och riskerna i ASML.

Publicerad: 2024-04-22 13:33 av Placera.

Podd: En ETF alla borde äga

Placerapodden: Globala ETF:er, småbolags ETF:er, Japan och nischade ETF:er inom datacenter är några av ämnena som Pär Ståhl och Karl Lans talar om i premiäravsnittet av ETF-podden.

Publicerad: 2024-04-10 11:09 av Placera.

Sexton köpvärda aktier i april

Köptips: Börsen tuggar på uppåt, till synes ostoppbar, och även flera av bolagen på vår lista över köpvärda aktier kan lägga en bra månad till handlingarna. Inför april stoppar vi in ett par nya kandidater som vi tror på.

Publicerad: 2024-04-02 08:35 av Martin Blomgren

Heta bolag inom AI och cybersäkerhet

Placerapodden: Placeras Pär Ståhl och Karl Lans diskuterar framtida bolagsvinnare inom AI och cybersäkerhet.

Publicerad: 2024-03-13 14:29 av Placera.

Flera byten bland utvalda fonder i oktober - Placera

Inför oktober har Placera valt bort tre fonder på listan över utvalda fonder samtidigt som man tagit in två nya val på listan.Under månaden lämnade Placeras fondexpert, Pär Ståhl, bolaget och framöver är det istället Karl Lans och Ellinor Beckett som väljer ut månadens fonder.De fonder som fallit bo ...

Publicerad: 2023-10-02 08:55 av Finwire

Placeras utvalda fonder i oktober

Köptips: Börshösten inleddes svagt ned i såväl Sverige som USA. Den svenska kronan har stärkts mot dollarn och euron. Tre fonder faller bort och två väljs in bland månadens utvalda fonder.

Publicerad: 2023-09-29 13:07 av Ellinor Beckett och Karl Lans

Fjorton köpvärda aktier i augusti

Köptips: Rapportperioden har satt tydliga avtryck på börsen och även på vår aktielista. Nu flyttas fokus från stora till små bolag och till makrostatistiken. Vi har is i magen och gör bara några mindre justeringar inför augusti.

Publicerad: 2023-08-01 08:43 av Martin Blomgren

Är marknadsoron obefogad?

Redaktionspodden: Varför sjunkande efterfrågan i industrin inte behöver vara så illa, varför Indien är intressant och vad som gör Frankrikes enda renodlade champagneaktie attraktiv. Lyssna på redaktionspodden med Karl Lans, Daniel McPhee och Pär Ståhl.

Publicerad: 2023-07-13 09:43 av Placera.

Här är nästa halvårsvinnare?

Placerapodden: Placera diskuterar första halvårets vinnar- och förlorarfonder, vilka sektorer som sticker ut, och varför det kan löna sig att köpa aktier vid vinstvarningar. Med Karl Lans, Daniel McPhee och Pär Ståhl.

Publicerad: 2023-07-07 12:52 av Placera.

Då kommer kronan att stärkas

Placerapodden: Den svenska kronan har blivit slagpåsen bland världens valutor. Så sent som under torsdagen noterade kronan nytt bottenrekord mot euron. Vad ligger bakom den usla utvecklingen och vad är det som krävs för att vända den. Det svarar Danske Banks valutaanalytiker Jesper Fjärstedt på. Intervjuar gör Pla ...

Publicerad: 2023-07-06 11:26 av Placera.

Därför kan uppgången i USA fortsätta

Placerapodden: Vad ligger bakom den kraftiga uppgången på de amerikanska börserna, varför har stora bolag gått så mycket bättre än små bolag och kommer uppgången att fortsätta? Det svarar Caroline Karlander från JP Morgan Asset Management på. Intervjuar gör Karl Lans och Pär Ståhl.

Publicerad: 2023-07-05 11:07 av Placera.

"Finns bra köplägen trots börsuppgången"

Placerapodden: Värdeinvesteraren och wienaren Andreas Wosol som är Head of European Equity Value på Amundi intervjuas om var köplägena finns nu, varför han inte är orolig för svenska banker och svenska aktien han velat köpa sedan finanskrisen. Intervjuar gör Karl Lans och Pär Ståhl.

Publicerad: 2023-07-03 15:15 av Placera.

Så bygger du en ETF-depå

Placerapodden: ETF-experten Tobias Nilsson på JP Morgan Asset Management intervjuas om vad man ska tänka på när man bygger en portfölj med börshandlade fonder, fördelarna och varför det är så stort i USA. Placeras Pär Ståhl och Karl Lans intervjuar.

Publicerad: 2023-06-28 15:58 av Placera.

Dags att ta hem börsvinsterna?

Redaktionspodden: Toppkänning i techsektorn, centralbankernas strategi och räntebesked, årets inverterade börsscenario och vad vi tror om fortsättningen med Pekka Kääntä, Karl Lans och Pär Ståhl.

Publicerad: 2023-06-16 11:25 av Placera.

"Därför ska börserna falla"

Placerapodden: Börserna har stigit för mycket, räntorna kommer att vara högre längre än marknaden tror, AI-revolutionen ska inte underskattas och det finns faktorer som talar för kinesiska och japanska aktier. Det säger Blackrocks asiatiska chefsstrateg Ben Powell till Placera. Intervjuar gör Karl Lans och Pär Stå ...

Publicerad: 2023-06-13 13:14 av Placera.

Aktierna som vi bottenfiskar nu

Redaktionspodden: Redaktionspodden handlar denna vecka om techaktierna alla ratade i höstas, bottenfisken i fastighetssektorn och månadens aktier. Med Pär Ståhl, Karl Lans och Daniel McPhee.

Publicerad: 2023-06-02 13:37 av Placera.

"Fastighetsaktier börjar se billiga ut"

Placerapodden: Fastighetsexperten Arvid Lindqvist från Catella ger en uppdatering om läget på marknaden. Varför börsen kan ha blivit för pessimistisk om fastighetsaktier, men att det gäller att se upp för kommande minor. Intervjuar gör Placeras Karl Lans och Pär Ståhl.

Publicerad: 2023-05-23 16:58 av Placera.

Aktierna som gynnas av inflationsfallet

Placerapodden: Inflationsnedgångens effekter på börsen, amerikanska aktier för långsiktiga, omvända vinstvarningar, lyxbolagen, ett intressant nederländskt industrikonglomerat och Karls bottenfisken i tyska hyresfastighetsbolag. Det och mycket annat i dagens redaktionspodd med Pär Ståhl, Karl Lans, Pekka Kääntä oc ...

Publicerad: 2023-04-14 14:27 av Placera.

Så hittar de kursdubblarna

Plcerapodden: Förvaltarna Burton Flynn och Ivan Nechunaev på Evli Emerging Frontier Fund intervjuas om hur de hittar undervärderade bolag på små tillväxtmarknader. De letar efter missförstådda bolag som växer minst 20 procent per år och handlas till ensiffriga p/e-tal. Intervjuar gör Karl Lans och Pär Ståhl.

Publicerad: 2023-04-13 10:58 av Placera.

Visa fler resultat