Sök på Placera

Podd: Äntligen en bred uppgång

Redaktionspodd : Mars månads första redaktionspodd bjuder bland mycket annat på vikten av att räkna på räntan, en riktig pärla som alltid är för dyr och europeiska motsvarigheten till Magnificent Seven. Medverkande: Pär Ståhl, Ellinor Beckett, Ludvig Löngårdh och Daniel McPhee.

Publicerad: 2024-03-01 14:48 av Placera/Nyhetsbyrån Direkt

Bubblor, teknikraketer och insynsköp

Redaktionspodden: Vi pratar Nvidia och historiska börsbubblor, insynsaffärer, gymaktier, kapitalallokering och förstås egna affärer i veckans redaktionspodd. Med Martin Blomgren, Ludvig Löngårdh och vår egen comeback kid Pär Ståhl.

Publicerad: 2024-02-16 12:55 av Placera.

Flera byten bland utvalda fonder i oktober - Placera

Inför oktober har Placera valt bort tre fonder på listan över utvalda fonder samtidigt som man tagit in två nya val på listan.Under månaden lämnade Placeras fondexpert, Pär Ståhl, bolaget och framöver är det istället Karl Lans och Ellinor Beckett som väljer ut månadens fonder.De fonder som fallit bo ...

Publicerad: 2023-10-02 08:55 av Finwire

Placeras utvalda fonder i oktober

Köptips: Börshösten inleddes svagt ned i såväl Sverige som USA. Den svenska kronan har stärkts mot dollarn och euron. Tre fonder faller bort och två väljs in bland månadens utvalda fonder.

Publicerad: 2023-09-29 13:07 av Ellinor Beckett och Karl Lans

CB Fonder rekryterar Pär Ståhl

Fondbolaget CB Fonder rekryterar Pär Ståhl från ekonomitidningen Placera, som ägs av Avanza."Det är med stor glädje vi välkomnar Pär till bolaget! Vi har haft nöjet att lära känna honom under lång tid i hans roll som fondspecialist på Placera och har kommit att uppskatta både personen och investerar ...

Publicerad: 2023-09-13 14:58 av Finwire

Placera tipsar om 17 köpvärda aktier i september - comeback för Essity

Essity: I augusti föll Stockholmsbörsen 3,7 procent, och månadsresultatet var det sämsta sedan september i fjol. Även i USA var det svagt och S&P 500 tappade 1,8 procent.Inför september har Placera gjort flera byten på sin lista över favoritaktier. Bayer har utvecklats sidledes och kastas ut. Vidare får Air ...

Publicerad: 2023-09-01 09:29 av Finwire

Placera tar bort två fonder bland sina utvalda fonder inför september - lägger till Smålandsfond

AMF Aktiefond Nordamerika: Placera byter ut två fonder bland sina utvalda fonder inför september. Samtidigt läggs Spiltan Aktiefond Småland till bland de utvalda. Spiltan Aktiefond Stabil och indexfonden Plus Småbolag Sverige Index tas bort. Bägge har gått tungt under det senaste halvåret, särskilt i augusti. Det nya tillskot ...

Publicerad: 2023-09-01 09:25 av Finwire

Podd: Vinnarna på energiomställningen

Placerapodden: Mattias Gromark, förvaltare på energiomställningsfonden Atlant Green Tech Metals, berättar varför han positionerat fonden tungt mot batterilagring och kärnbränsle. Han ger sin syn på energiomställningen och varför Kinas roll för gröna metaller kommer att minska på sikt. Intervjuar gör Pär Ståhl.

Publicerad: 2023-08-09 15:13 av Placera.

Slagläge för småbolagsaktier?

Börs: Börsens småbolag har jobbat i motvind de senaste åren och har som grupp utklassats av jättarna på börsen. I sommar har balansen förändrats och kanske är det början på en större comeback för de små.

Publicerad: 2023-08-07 14:22 av Martin Blomgren

Höstens fokus: Amerikansk långränta

Placerapodden: Veckans redaktionspodd med Pekka Kääntä och Pär Ståhl gör en djupdykning i den senaste tidens makrodata och vad det betyder för Riksbanken. Duon konstaterar att sommarens börsuppgång blivit allt bredare trots att de nordiska börserna har halkat efter.

Publicerad: 2023-08-04 09:16 av Placera.

Fjorton köpvärda aktier i augusti

Köptips: Rapportperioden har satt tydliga avtryck på börsen och även på vår aktielista. Nu flyttas fokus från stora till små bolag och till makrostatistiken. Vi har is i magen och gör bara några mindre justeringar inför augusti.

Publicerad: 2023-08-01 08:43 av Martin Blomgren

Plockar in Swedbank Robur Globalfond bland utvalda fonder - Placera

Swedbank Robur Globalfond A: Inför augusti väljer Placera att genomföra ett fondbyte bland sina utvalda fonder. Man tar hem vinsten i MS INVF Global Opportunity och plockar istället in Swedbank Robur Globalfond."Jag väljer att ta ner risken genom att ta in den aktivt förvaltade Swedbank Robur Globalfond. Risknivån mätt som stan ...

Publicerad: 2023-07-31 14:45 av Finwire

Lyx, lönefällor och tveksamma insiderköp

Redaktionspodden: Vikande efterfrågan på lyx, lönenivån att se upp med, egna aktieaffärer och tveksamma regler för insynsköp är några ämnen vi dyker ned i den här veckan. Med Pär Ståhl, Ellinor Beckett och Martin Blomgren.

Publicerad: 2023-07-28 08:37 av Placera.

Sprinchorn: Starka rapporter från bolagen

Podd: Erik Sprinchorn på TIN Fonder ger sin syn på rapportperioden på båda sidor Atlanten, värderingar, AI och hållbar energi. Intervjuar gör Pär Ståhl.

Publicerad: 2023-07-27 12:41 av Placera.

Är marknadsoron obefogad?

Redaktionspodden: Varför sjunkande efterfrågan i industrin inte behöver vara så illa, varför Indien är intressant och vad som gör Frankrikes enda renodlade champagneaktie attraktiv. Lyssna på redaktionspodden med Karl Lans, Daniel McPhee och Pär Ståhl.

Publicerad: 2023-07-13 09:43 av Placera.

Här är nästa halvårsvinnare?

Placerapodden: Placera diskuterar första halvårets vinnar- och förlorarfonder, vilka sektorer som sticker ut, och varför det kan löna sig att köpa aktier vid vinstvarningar. Med Karl Lans, Daniel McPhee och Pär Ståhl.

Publicerad: 2023-07-07 12:52 av Placera.

Då kommer kronan att stärkas

Placerapodden: Den svenska kronan har blivit slagpåsen bland världens valutor. Så sent som under torsdagen noterade kronan nytt bottenrekord mot euron. Vad ligger bakom den usla utvecklingen och vad är det som krävs för att vända den. Det svarar Danske Banks valutaanalytiker Jesper Fjärstedt på. Intervjuar gör Pla ...

Publicerad: 2023-07-06 11:26 av Placera.

Därför kan uppgången i USA fortsätta

Placerapodden: Vad ligger bakom den kraftiga uppgången på de amerikanska börserna, varför har stora bolag gått så mycket bättre än små bolag och kommer uppgången att fortsätta? Det svarar Caroline Karlander från JP Morgan Asset Management på. Intervjuar gör Karl Lans och Pär Ståhl.

Publicerad: 2023-07-05 11:07 av Placera.

"Fastigheter har det värsta framför sig"

Placerapodden: Taner Pikdöken, förvaltare på Atlant Fonder, berättar att de inte köper fastighetsobligationer och varför fonden Atlant Opportunity klarar sig som bäst när det är turbulent på finansmarknaden. Intervjuar gör Pär Ståhl.

Publicerad: 2023-07-04 13:27 av Placera.

Bästa och sämsta fonderna under första halvåret - Placera

Swedbank Robur Technology A: Placera har listat årets vinnare och förlorare från Avanzas fondutbud hittills under året. De största vinnarna finns inom kategorin teknikfonder."Det blir aldrig som man tänkt sig. I mitten på december var finansmarknadens aktörer eniga om att årets första halvår skulle bjuda på en svag börs som sku ...

Publicerad: 2023-07-04 09:52 av Finwire

"Finns bra köplägen trots börsuppgången"

Placerapodden: Värdeinvesteraren och wienaren Andreas Wosol som är Head of European Equity Value på Amundi intervjuas om var köplägena finns nu, varför han inte är orolig för svenska banker och svenska aktien han velat köpa sedan finanskrisen. Intervjuar gör Karl Lans och Pär Ståhl.

Publicerad: 2023-07-03 15:15 av Placera.

Placera adderar USA-fond till sina utvalda fonder i juli

Inför juli väljer Placera att addera ytterligare en fond till sin lista av utvalda fonder. Den fond man väljer att plocka in i portföljen är UBS EF Mid Caps USA."Jag tänker att en aktivt förvaltad USA-fond med fokus på medelstora bolag kan vara ett bra komplement till AMF Aktiefond Nordamerika", skr ...

Publicerad: 2023-06-30 11:41 av Finwire

Så bygger du en ETF-depå

Placerapodden: ETF-experten Tobias Nilsson på JP Morgan Asset Management intervjuas om vad man ska tänka på när man bygger en portfölj med börshandlade fonder, fördelarna och varför det är så stort i USA. Placeras Pär Ståhl och Karl Lans intervjuar.

Publicerad: 2023-06-28 15:58 av Placera.

"Därför håller vi oss borta från Bitcoin"

Placerapodden: Mikael Stenbom vd på termins- och riskspecialisten RPM berättar hur du ska tänka som privatsparare när du investerar i trendföljandehedgefonder. Varför de inte investera i Bitcoin och vilka nya terminer som kommer i spåren på den globala klimatomställningen. Intervjuar gör Pär Ståhl.

Publicerad: 2023-06-27 14:15 av Placera.

Dags att ta hem börsvinsterna?

Redaktionspodden: Toppkänning i techsektorn, centralbankernas strategi och räntebesked, årets inverterade börsscenario och vad vi tror om fortsättningen med Pekka Kääntä, Karl Lans och Pär Ståhl.

Publicerad: 2023-06-16 11:25 av Placera.

"Därför ska börserna falla"

Placerapodden: Börserna har stigit för mycket, räntorna kommer att vara högre längre än marknaden tror, AI-revolutionen ska inte underskattas och det finns faktorer som talar för kinesiska och japanska aktier. Det säger Blackrocks asiatiska chefsstrateg Ben Powell till Placera. Intervjuar gör Karl Lans och Pär Stå ...

Publicerad: 2023-06-13 13:14 av Placera.

Därför har de ägt Microsoft 13 år

Placerapodden: Placerapodden träffar Charlotte Åsberg och Knut Gezelius på Skagen Global. De pratar långsiktiga investeringar, danska och kanadensiska transportbolag och om deras äldsta innehav som varit i fonden under 24 år. Intervjuar gör Daniel McPhee och Pär Ståhl.

Publicerad: 2023-06-08 15:10 av Placera.

Aktierna som vi bottenfiskar nu

Redaktionspodden: Redaktionspodden handlar denna vecka om techaktierna alla ratade i höstas, bottenfisken i fastighetssektorn och månadens aktier. Med Pär Ståhl, Karl Lans och Daniel McPhee.

Publicerad: 2023-06-02 13:37 av Placera.

Fastighetsfondernas utveckling hittills i år - Placera

Placeras Pär Ståhl skriver undrande i en fondkommentar om det är nu är läge att investera i fastighetsfonder, som haft det ovanligt tufft i över ett år.Carnegie fastighetsindex har fallit 16,5 procent hittills i år. På ett års sikt har över en tredjedel av börsvärdet försvunnit."Hög skuldsättning, s ...

Publicerad: 2023-06-02 11:50 av Finwire

Placera adderar Nordamerikafond till utvalda fonder i juni

Placera väljer att genomföra ett fondbyte bland sina utvalda fonder inför juni. Pär Ståhl väljer att ta in den aktivt förvaltade AMF Aktiefond Nordamerika i portföljen och samtidigt får den passivt förvaltade Länsförsäkringar USA Index lämna.AMF Aktiefond Nordamerika förvaltas av Ulf Alexandersson o ...

Publicerad: 2023-05-31 10:58 av Finwire

Visa fler resultat