Sök på Placera

Podd: "En helt galen vecka"

Placerapodden : Räntemarknaderna har en galen vecka bakom sig efter bankkollapser i USA och nya inflationschocker. I veckans redaktionspodd dyker vi ned i bankhärvorna, hittar ett undervärderat Country-bolag och tar tempen på spac-bolagen. Med Martin Blomgren, Ludvig Löngårdh och Pekka Kääntä.

Publicerad: 2023-03-17 09:54 av Placera.

Aktierna du ska köpa i nedgången

Redaktionspodden: Centralbankernas agerande, lågt värderade techaktier, amerikanska aktieåterköp och kraftiga rabatter i tyska fastighetsjättar. Det och mycket annat i dagens Redaktionspodd med Pär Ståhl, Karl Lans, Pekka Kääntä och Daniel McPhee.

Publicerad: 2023-03-10 13:40 av Placera.

Arkivet - Strategidokument

Köpråd: Här finns Placeras tidigare månadsråd.

Publicerad: 2023-02-28 13:36 av Placera.

Då ska man hugga på börsnoteringar

Placerapodden: När ska man köpa nynoterade bolag, går USA mot en hårdlandning eller ingen landning alls och vilka aktiecase gillar vi just nu? Svaren bjuder Daniel McPhee, Pekka Kääntä och Martin Blomgren på i veckans redaktionspodd.

Publicerad: 2023-02-24 13:43 av Placera.

Ränterysare och aktievalutor

Placerapodden: Riksbankens nya offensiv, trender i rapportperioden, feta aktier och valutans roll på börsen. Detta och mycket mer i veckans redaktionspodd med Pekka Kääntä, Daniel McPhee, Ellinor Beckett och Martin Blomgren.

Publicerad: 2023-02-09 16:28 av Placera.

Dags för att gå mot strömmen

Placerapodden : I veckans redaktionspodd pratas det rapportsäsong, serieförvärvare och Pekka avslöjar sin oskuldsfulla placering. Medverkar gör Martin Blomgren, Ludvig Löngårdh och Pekka Kääntä.

Publicerad: 2023-01-27 13:38 av Placera.

Vi närmar oss en börsbotten

Placerapodden: Konjunktursignalerna lyser mestadels rött, men i veckans redaktionspodd letar vi efter tecken som gör att börsen kan slå om till grönt igen. Med Pär Ståhl, Martin Blomgren och Pekka Kääntä.

Publicerad: 2023-01-04 13:12 av Placera.

Hög tid att bygga kassa inför 2023

Placerapodden: Centralbankerna fick börserna på fall igen, bostadspriser sedan medeltiden, är det läge att investera i rökbås och varför Pekka både är glad och dyster på samma gång i veckans podd med Daniel McPhee, Pekka Kääntä och Karl Lans.

Publicerad: 2022-12-16 14:07 av Placera.

Laddar med torrt krut inför 2023

Redaktionspodden: Börsuppgången har kommit av sig lite och vi diskuterar om det är läge att gå in i 2023 med torrt krut eller inte. Evighetsportföljen, kontantbolag och makrofesten som står för dörren är andra inslag i veckans podd med Martin Blomgren, Pekka Kääntä och Karl Lans.

Publicerad: 2022-12-09 12:22 av Placera.

Doppa tårna i konsumentsektorn?

Redaktionspodden: Börsen har piggnat till och vi kastar försiktiga blickar mot en pressad konsumentsektor, men Pekka sätter sig på tvären. Den snabba räntenedgången, börsstyrkan, decemberbörsen och våra nya aktiefavoriter är annat som avhandlas i veckans redaktionspodd med Pekka Kääntä, Martin Blomgren, Pär Ståhl och ...

Publicerad: 2022-12-02 13:51 av Placera.

"Det här kommer bli nästa rysare"

Redaktionspodden : Placeras Daniel McPhee, Ludvig Löngårdh och Pekka Kääntä går igenom de svenska inflationssiffrorna, några amerikanska bolagsrapporter och ett nederländskt guldkorn.

Publicerad: 2022-11-18 14:19 av Placera.

Vi ser slutet på räntehöjningarna

Redaktionspodden: Placeras Pekka Kääntä, Daniel McPhee och Pär Ståhl går igenom den amerikanska inflationssiffran som gav ett börs-, ränte- och valutarally vi sällan skådat.

Publicerad: 2022-11-11 12:28 av Placera.

Börsen skiftar till rapportläge

Placerapodden: Inflationen och Storbritannien spelar börsen ett spratt medan lyxjättar och ratingbolag står stadigt i stormen. Nu skiftar fokus från makro till bolagsrapporter och detta benar vi ut i veckans redaktionspodd med Martin Blomgren, Daniel McPhee, Pekka Kääntä och Pär Ståhl.

Publicerad: 2022-10-14 13:13 av Placera.

Billiga aktier och bitska blankare

Redaktionspodden: Det stormar i Storbritannien och på börsen finns det gott om både billiga aktier och aggressiva blankare. Fiberstjärnor, sportbilar och egna affärer är andra ämnen som Martin Blomgren, Daniel McPhee, Pekka Kääntä och Karl Lans avhandlar i veckans Redaktionspodd.

Publicerad: 2022-09-30 14:12 av Placera.

Närmar sig börsen en kapitulation?

Placerapodden: Centralbankerna har varit både mjuka och tuffa i veckan och börsen kan närma sig en kapitulation. Hjälmar, SMS-bolag, fastighetsfrossan och Securitas är andra ämnen som penetreras i Redaktionspodden med Daniel McPhee, Pekka Kääntä, Ludvig Löngårdh och Martin Blomgren.

Publicerad: 2022-09-23 13:48 av Placera.

Vinstvarningar, inflation och bottenfiske

Placerapodden: Vinstvarningarna och inflationssifforna står som spön i backen och frågan är vilka aktier som börjar närma sig botten. Det reder vi ut i veckans Redaktionspodd med Karl Lans, Martin Blomgren och Pekka Kääntä.

Publicerad: 2022-09-16 12:15 av Placera.

Räntor, teknikaktier och utdelningsess

Redaktionspodden: I veckans redaktionspodd dyker vi ned i det batteri av räntebesked som väntar, synar ett par intressanta teknikaktier och lockas av utdelningsstjärnor på börsen. Med Daniel McPhee, Ludvig Löngårdh, Pekka Kääntä och Martin Blomgren.

Publicerad: 2022-09-09 13:54 av Placera.

BV: Mörka moln på börshimlen

Krönika: Ekonomin har förändrats drastiskt under våren och det är inte särskilt svårt att hitta saker att oroa sig för när det gäller ekonomin som helhet och börsen i synnerhet.

Publicerad: 2022-08-23 12:30 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Podd: "Jag ser fram emot börshösten"

Podd: Placeras Pär Ståhl och Pekka Kääntä pratar räntor, kommande Fed-besked, lättande inflation och vad detta kan betyda för börsutvecklingen under hösten.

Publicerad: 2022-08-18 14:09 av Placera.

Podd: En djupdykning i statistiken

Placerapodden: Placeras Pekka Kääntä och Pär Ståhl djupdyker i veckans inflationsstatistik. Pekka ger sin syn på kommande recessionshot och när i tiden centralbankerna slutar höja räntorna - vilket sannolikt får fart på börserna.

Publicerad: 2022-07-15 12:57 av Placera.

Vattenvinnare och inverterade kurvor

Redaktionspodden: Denna vecka pratar Pär Ståhl, Pekka Kääntä, Adriana Valladare och Börsveckans Lars Frick framtida effektiviseringsvinnare inom el- och vattensektorn, var vinnarna finns inom hälsovårdssektor samt recessionsrisk och inverterade räntekurvor.

Publicerad: 2022-07-08 13:53 av Placera.

Aktierna som ska slå börsen

Redaktionspodden: Denna vecka pratar Pekka Kääntä, Ludvig Löngårdh och Karl Lans om hur man hittar vinnaraktier, positiva företag och negativa konsumenter, de bästa och sämsta aktierna i år, månadens aktier och varför fastighetssektorn borde komma tillbaka.

Publicerad: 2022-07-01 14:53 av Placera.

Har Fed tagit död på Tina?

Placerapodden : I veckans redaktionspodd diskuterar vi om Fed tog död på Tina med sin räntehöjning, hur tuff en recession kan bli, comebacken för kinesisk e-handel och vi avtäcker våra shoppinglistor med intressanta aktier. Med Martin Blomgren, Karl Lans, Ludvig Löngårdh, Pekka Kääntä och Pär Ståhl.

Publicerad: 2022-06-17 11:07 av Placera.

Vi förbereder en shoppinglista

Redaktionspodden: Rockader på Riksbanken, nya bud på börsen, SAS buklandning och en shoppinglista med aktier. Allt detta och mer därtill i veckans redaktionspodd med Pär Ståhl, Martin Blomgren och Pekka Kääntä.

Publicerad: 2022-06-10 09:31 av Placera.

Rea på många kvalitetsbolag

Redaktionspodden: I veckans redaktionspodd letar vi köplägen i kvalitetsbolag, tar tempen på konjunkturen, tittar djupt i ölglaset och kastar lystna blickar på Parisbörsen. Med Martin Blomgren, Pär Ståhl, Karl Lans och Pekka Kääntä.

Publicerad: 2022-06-03 13:59 av Placera/Nyhetsbyrån Direkt/Finwire

Det är nu man hittar tenbaggers

Placerapodden: Denna vecka pratar Ludvig Löngårdh, Karl Lans, Pär Ståhl och Pekka Kääntä om positiva börser, räntor, tillväxtaktier, cybersäkerhet, milljöteknikbolag, varför Karl förberett sig för ett björnmarknadsrally och Pekkas stora kassa.

Publicerad: 2022-05-27 11:57 av Placera.

Våga omfamna börsens volatilitet

Placerapodden: I veckans redaktionspodd går vi igenom Feds vägval, höga huspriser och låga värderingar, e-handelskollapsen och varför man bör omfamna volatiliteten på börsen. Med Martin Blomgren, Pekka Kääntä, Pär Ståhl, Ludvig Löngårdh och Karl Lans.

Publicerad: 2022-05-06 12:52 av Placera.

Rapportvinnare och ränteoro

Placerapodden: I veckans redaktionspodd diskuterar Martin Blomgren, Pekka Kääntä, Ludvig Löngårdh och Pär Ståhl kommande räntehöjningar från Fed och Riksbanken, rapportvinnare och kurskollapsen i Netflix.

Publicerad: 2022-04-22 12:45 av Placera.

Fondvinnare, streaming och räntehökar

Placerapodden: I veckans redaktionspodd går Disney och Viaplay upp i ringen, vi skådar amerikanska räntefåglar, synar årets fondvinnare och går igenom våra egna affärer. Med Pekka Kääntä, Martin Blomgren, Pär Ståhl och Ludvig Löngårdh.

Publicerad: 2022-04-08 13:07 av Placera.

Så agerar vi i björnrallyt

Placerapodden: I veckans redaktionspodd dissekerar vi inverterade räntekurvor, deppiga konsumenter, månadens aktieval och hur vi själva agerar i börsåterhämtningen. Med Pekka Kääntä, Karl Lans, Pär Ståhl, Ludvig Löngårdh och Martin Blomgren.

Publicerad: 2022-04-01 13:37 av Placera.

Visa fler resultat