Sök på Placera

Sektorn där pengarna flödar

Placerapodden: Veckans redaktionspodd avhandlar den hektiska centralbanksveckan, sektorn där pengarna flödar och såklart veckans affärer. Medverkar gör Pekka Kääntä, Daniel McPhee och Ellinor Beckett (sändningen spelades in under fredagsförmiddagen).

Publicerad: 2023-09-22 15:58 av Placera.

Aktierna vi köper inför räntetoppen

Redaktionspodden: Redaktionspodden denna vecka handlar om hur man ska tänka kring budpliktsbud, hur vi positionerar oss inför räntetoppen, därför är amerikanska dryckesaktier intressanta och Pekkas bottenfiske. Med Pekka Kääntä, Karl Lans och Martin Blomgren.

Publicerad: 2023-09-15 11:59 av Placera.

ECB höjer styrräntan till 4,5 procent

Makro : Europeiska centralbankens råd beslutade på torsdagen att höja depositräntan med 25 punkter till 4,00 procent. Styrräntan, refiräntan, höjs samtidigt 25 punkter till 4,50 procent.

Publicerad: 2023-09-14 14:35 av Placera/Nyhetsbyrån Direkt

Höstens fokus: Amerikansk långränta

Placerapodden: Veckans redaktionspodd med Pekka Kääntä och Pär Ståhl gör en djupdykning i den senaste tidens makrodata och vad det betyder för Riksbanken. Duon konstaterar att sommarens börsuppgång blivit allt bredare trots att de nordiska börserna har halkat efter.

Publicerad: 2023-08-04 09:16 av Placera.

Fjorton köpvärda aktier i augusti

Köptips: Rapportperioden har satt tydliga avtryck på börsen och även på vår aktielista. Nu flyttas fokus från stora till små bolag och till makrostatistiken. Vi har is i magen och gör bara några mindre justeringar inför augusti.

Publicerad: 2023-08-01 08:43 av Martin Blomgren

Podd: Aktien du aldrig behöver sälja

Placerapodden: I redaktionspodden den här veckan är det full fokus på det dagsfärska räntebeskedet, men också rapportaktuella H&M och några intressanta aktier som Placera kikat närmare på under veckan. Medverkar gör Pekka Kääntä, Ellinor Beckett och Daniel McPhee.

Publicerad: 2023-06-29 12:57 av Placera.

Dags att ta hem börsvinsterna?

Redaktionspodden: Toppkänning i techsektorn, centralbankernas strategi och räntebesked, årets inverterade börsscenario och vad vi tror om fortsättningen med Pekka Kääntä, Karl Lans och Pär Ståhl.

Publicerad: 2023-06-16 11:25 av Placera.

Podd: Kurskrascher och träningstajts

Placerapodden: Kraschen i Viaplay, träningstajts, prylkedjor, bostadspriser och kommande räntebesked avhandlas i veckans redaktionspodd med Pekka Kääntä, Martin Blomgren och Ludvig Löngårdh.

Publicerad: 2023-06-09 11:18 av Placera.

Podd: Det betyder rysarbeskedet

Placerapodden: Det är centralbanksvecka och nästan slut på rapportperioden. Ellinor Beckett, Pekka Kääntä, Ludvig Löngårdh och Martin Blomgren diskuterar vad veckans räntebesked får för betydelse, vad som händer om en brf går i konkurs samt kommenterar rapporter från två aktier som har framtiden för sig.

Publicerad: 2023-05-04 16:56 av Placera.

Rapportrökare och räntebanor

Redaktionspodden: Urstarka rapporter, räntebesked, flygplatsaktier, matpriser och olika strategier för våra katastrofinvesteringar avhandlas i veckans podd med Martin Blomgren, Karl Lans och Pekka Kääntä.

Publicerad: 2023-04-28 12:18 av Placera.

Aktierna som gynnas av inflationsfallet

Placerapodden: Inflationsnedgångens effekter på börsen, amerikanska aktier för långsiktiga, omvända vinstvarningar, lyxbolagen, ett intressant nederländskt industrikonglomerat och Karls bottenfisken i tyska hyresfastighetsbolag. Det och mycket annat i dagens redaktionspodd med Pär Ståhl, Karl Lans, Pekka Kääntä oc ...

Publicerad: 2023-04-14 14:27 av Placera.

"Riksbanken borde gå ned på knä"

Placerapodden: I veckans avsnitt av Placeras redaktionspodd diskuteras varför utländskt ägande kan vara något att ta hänsyn till och hur Riksbanken ska tacka arbetsmarknadens parter. Dessutom en självklar arbitrageaffär, den senaste tidens börsupp- och nedgångar, europeiska lyxaktier och en spac som löper ut. Medv ...

Publicerad: 2023-04-05 16:15 av Placera.

Arkivet - Strategidokument

Köpråd: Här finns Placeras tidigare månadsråd.

Publicerad: 2023-03-31 12:30 av Placera.

Köpsignalen aktiemarknaden väntar på

Placerapodden: I detta avsnitt av Placeras redaktionspodd blandas vinnande aktiestrategier med analys av gårdagens Fed-besked och senaste tidens bankturbulens. Dessutom imponeras vi av en konsumentaktie. Medverkande: Daniel McPhee, Ellinor Beckett, Pekka Kääntä och Ludvig Löngårdh.

Publicerad: 2023-03-23 15:15 av Placera.

Podd: "En helt galen vecka"

Placerapodden : Räntemarknaderna har en galen vecka bakom sig efter bankkollapser i USA och nya inflationschocker. I veckans redaktionspodd dyker vi ned i bankhärvorna, hittar ett undervärderat Country-bolag och tar tempen på spac-bolagen. Med Martin Blomgren, Ludvig Löngårdh och Pekka Kääntä.

Publicerad: 2023-03-17 09:54 av Placera.

Aktierna du ska köpa i nedgången

Redaktionspodden: Centralbankernas agerande, lågt värderade techaktier, amerikanska aktieåterköp och kraftiga rabatter i tyska fastighetsjättar. Det och mycket annat i dagens Redaktionspodd med Pär Ståhl, Karl Lans, Pekka Kääntä och Daniel McPhee.

Publicerad: 2023-03-10 13:40 av Placera.

Då ska man hugga på börsnoteringar

Placerapodden: När ska man köpa nynoterade bolag, går USA mot en hårdlandning eller ingen landning alls och vilka aktiecase gillar vi just nu? Svaren bjuder Daniel McPhee, Pekka Kääntä och Martin Blomgren på i veckans redaktionspodd.

Publicerad: 2023-02-24 13:43 av Placera.

Ränterysare och aktievalutor

Placerapodden: Riksbankens nya offensiv, trender i rapportperioden, feta aktier och valutans roll på börsen. Detta och mycket mer i veckans redaktionspodd med Pekka Kääntä, Daniel McPhee, Ellinor Beckett och Martin Blomgren.

Publicerad: 2023-02-09 16:28 av Placera.

Dags för att gå mot strömmen

Placerapodden : I veckans redaktionspodd pratas det rapportsäsong, serieförvärvare och Pekka avslöjar sin oskuldsfulla placering. Medverkar gör Martin Blomgren, Ludvig Löngårdh och Pekka Kääntä.

Publicerad: 2023-01-27 13:38 av Placera.

Vi närmar oss en börsbotten

Placerapodden: Konjunktursignalerna lyser mestadels rött, men i veckans redaktionspodd letar vi efter tecken som gör att börsen kan slå om till grönt igen. Med Pär Ståhl, Martin Blomgren och Pekka Kääntä.

Publicerad: 2023-01-04 13:12 av Placera.

Hög tid att bygga kassa inför 2023

Placerapodden: Centralbankerna fick börserna på fall igen, bostadspriser sedan medeltiden, är det läge att investera i rökbås och varför Pekka både är glad och dyster på samma gång i veckans podd med Daniel McPhee, Pekka Kääntä och Karl Lans.

Publicerad: 2022-12-16 14:07 av Placera.

Laddar med torrt krut inför 2023

Redaktionspodden: Börsuppgången har kommit av sig lite och vi diskuterar om det är läge att gå in i 2023 med torrt krut eller inte. Evighetsportföljen, kontantbolag och makrofesten som står för dörren är andra inslag i veckans podd med Martin Blomgren, Pekka Kääntä och Karl Lans.

Publicerad: 2022-12-09 12:22 av Placera.

Doppa tårna i konsumentsektorn?

Redaktionspodden: Börsen har piggnat till och vi kastar försiktiga blickar mot en pressad konsumentsektor, men Pekka sätter sig på tvären. Den snabba räntenedgången, börsstyrkan, decemberbörsen och våra nya aktiefavoriter är annat som avhandlas i veckans redaktionspodd med Pekka Kääntä, Martin Blomgren, Pär Ståhl och ...

Publicerad: 2022-12-02 13:51 av Placera.

"Det här kommer bli nästa rysare"

Redaktionspodden : Placeras Daniel McPhee, Ludvig Löngårdh och Pekka Kääntä går igenom de svenska inflationssiffrorna, några amerikanska bolagsrapporter och ett nederländskt guldkorn.

Publicerad: 2022-11-18 14:19 av Placera.

Vi ser slutet på räntehöjningarna

Redaktionspodden: Placeras Pekka Kääntä, Daniel McPhee och Pär Ståhl går igenom den amerikanska inflationssiffran som gav ett börs-, ränte- och valutarally vi sällan skådat.

Publicerad: 2022-11-11 12:28 av Placera.

Börsen skiftar till rapportläge

Placerapodden: Inflationen och Storbritannien spelar börsen ett spratt medan lyxjättar och ratingbolag står stadigt i stormen. Nu skiftar fokus från makro till bolagsrapporter och detta benar vi ut i veckans redaktionspodd med Martin Blomgren, Daniel McPhee, Pekka Kääntä och Pär Ståhl.

Publicerad: 2022-10-14 13:13 av Placera.

Billiga aktier och bitska blankare

Redaktionspodden: Det stormar i Storbritannien och på börsen finns det gott om både billiga aktier och aggressiva blankare. Fiberstjärnor, sportbilar och egna affärer är andra ämnen som Martin Blomgren, Daniel McPhee, Pekka Kääntä och Karl Lans avhandlar i veckans Redaktionspodd.

Publicerad: 2022-09-30 14:12 av Placera.

Närmar sig börsen en kapitulation?

Placerapodden: Centralbankerna har varit både mjuka och tuffa i veckan och börsen kan närma sig en kapitulation. Hjälmar, SMS-bolag, fastighetsfrossan och Securitas är andra ämnen som penetreras i Redaktionspodden med Daniel McPhee, Pekka Kääntä, Ludvig Löngårdh och Martin Blomgren.

Publicerad: 2022-09-23 13:48 av Placera.

Vinstvarningar, inflation och bottenfiske

Placerapodden: Vinstvarningarna och inflationssifforna står som spön i backen och frågan är vilka aktier som börjar närma sig botten. Det reder vi ut i veckans Redaktionspodd med Karl Lans, Martin Blomgren och Pekka Kääntä.

Publicerad: 2022-09-16 12:15 av Placera.

Räntor, teknikaktier och utdelningsess

Redaktionspodden: I veckans redaktionspodd dyker vi ned i det batteri av räntebesked som väntar, synar ett par intressanta teknikaktier och lockas av utdelningsstjärnor på börsen. Med Daniel McPhee, Ludvig Löngårdh, Pekka Kääntä och Martin Blomgren.

Publicerad: 2022-09-09 13:54 av Placera.

Visa fler resultat