Sök på Placera

Podd: Chips, snus och indexbyten

Redaktionspodden: I veckans redaktionspodd avhandlas Nvidias monsterrapport, en snusförsäljare på högvarv, tvära kast i OMXS30-listan och våra egna affärer. Bakom mikrofonerna: Daniel McPhee, Martin Blomgren och Pär Ståhl.

Publicerad: 2024-05-24 13:52 av Placera.

"Silverpriset är alldeles för lågt"

Placerapodden: Placeras Karl Lans och Pär Ståhl intervjuar en av världens främsta guld- och silverförvaltare Ned Naylor på Jupiter Fonder. Intervjun handlar om vad som väntas driva silverpriset framöver, billiga gruvaktier och den starka guldefterfrågan i Kina. (Samtalet är på engelska)

Publicerad: 2024-05-08 14:54 av Placera.

Podd: Två nya ETF:er till depån

Placerapodden: Pär Ståhl och Karl Lans går igenom utvecklingen av månadens utvalda ETF:er, två nya börshandlade fonder att äga på lång sikt och en ETF inriktad mot resebranschen.

Publicerad: 2024-05-07 10:03 av Placera.

Det talar för råvarusektorn framöver

Placerapodden: Råvaruexperten Torbjörn Iwarson intervjuas av Placeras Pär Ståhl och Karl Lans om den nystartade råvarufonden Centaur Commodity, vilka råvaror han tror mest på och vad som talar för att investerare bör ha exponering mot sektorn.

Publicerad: 2024-05-06 10:59 av Placera.

Sjutton köpvärda aktier i maj

Köptips: Börsfesten tog en paus i april där hyfsade rapporter slogs med stigande långräntor i USA. Inför maj gör vi en mindre justering i vår aktielista.

Publicerad: 2024-05-02 08:03 av Martin Blomgren

Podd: Aktien alla borde äga

Placerapodden: I veckans redaktionspodd pratar vi om världens bästa aktie, två andra kvalitetsbolag, kommande makrohändelser, tyska turnaoundbjässen och Karls två bottenfisken. Med Ludvig Löngårdh, Karl Lans, Pär Ståhl och Pekka Kääntä.

Publicerad: 2024-04-26 13:00 av Placera.

Allt du behöver vet om CTA:s

Placerpodden: Placeras Pär Ståhl träffar Mikael Stenbom på kapitalförvaltaren RPM som förklarar vad en CTA-fond är och varför de fungerar utmärkt att ha som byggsten i en stor portfölj.

Publicerad: 2024-04-25 09:35 av Placera.

Kvalitetsbolagen att äga på lång sikt

Placerapodden: Placeras Karl Lans och Pär Ståhl träffar David Rindegren analyschef på C Worldwide för att höra om varför bolag som verkar i duopolmarknader är intressanta på lång sikt, synen på Nvidia, bästa molnaktierna och riskerna i ASML.

Publicerad: 2024-04-22 13:33 av Placera.

Podd: Centralbankerna och råvaror

Podd: Placeras Pekka Kääntä och Pär Ståhl diskuterar centralbanker, räntesänkningar, råvarurally och kommande rapportperiod. Och Pekka lanserar en ny teori bakom guldprisets uppgång.

Publicerad: 2024-04-16 10:39 av Placera.

Podd: En ETF alla borde äga

Placerapodden: Globala ETF:er, småbolags ETF:er, Japan och nischade ETF:er inom datacenter är några av ämnena som Pär Ståhl och Karl Lans talar om i premiäravsnittet av ETF-podden.

Publicerad: 2024-04-10 11:09 av Placera.

Podd: Gröna metaller ligger rätt i tiden

Podd: Placeras Pär Ståhl träffar Mattias Gromark på Atlant Fonder för att diskutera gröna metaller, varför fonden inte investerar i Kina och kärnkraft som åter kommit in från kylan.

Publicerad: 2024-04-08 10:25 av Placera.

Fondpodden: Så letar vi fonder

Placerapodden: En intressant Indienfond, den stora omvandlingen av PPM:s fondtorg och månadens bästa och sämsta fonder är några av ämnena som Pär Ståhl och Ellinor Beckett talar om i det här avsnittet av Fondpodden.

Publicerad: 2024-04-02 16:02 av Placera.

Placera tar in fyra nya aktier på lista över köpvärda aktier

Hexpol: Placera gör ett antal förändringar i sin lista över köpvärda aktier i april. En aktie försvinner i form av Prologis som har gett en avkastning på -2,29 procent sedan Placera tog in aktien i portföljen i maj förra året. Placera skriver att aktien tagit avkastning från listan och att det är dags att s ...

Publicerad: 2024-04-02 10:31 av Finwire

Sexton köpvärda aktier i april

Köptips: Börsen tuggar på uppåt, till synes ostoppbar, och även flera av bolagen på vår lista över köpvärda aktier kan lägga en bra månad till handlingarna. Inför april stoppar vi in ett par nya kandidater som vi tror på.

Publicerad: 2024-04-02 08:35 av Martin Blomgren

Podd: Därför tror vi på småbolag

Placerapodden: I detta avsnitt av Redaktionspodden avhandlas dagens färska räntebesked, H&M-rapporten, en europeisk tungviktarmatch där en italiensk aktie står som segrare liksom veckans affärer med mera. Bakom mikrofonerna sitter Martin Blomgren, Pär Ståhl och Ellinor Beckett.

Publicerad: 2024-03-27 16:33 av Placera.

Heta bolag inom AI och cybersäkerhet

Placerapodden: Placeras Pär Ståhl och Karl Lans diskuterar framtida bolagsvinnare inom AI och cybersäkerhet.

Publicerad: 2024-03-13 14:29 av Placera.

Podd: Äntligen en bred uppgång

Redaktionspodd : Mars månads första redaktionspodd bjuder bland mycket annat på vikten av att räkna på räntan, en riktig pärla som alltid är för dyr och europeiska motsvarigheten till Magnificent Seven. Medverkande: Pär Ståhl, Ellinor Beckett, Ludvig Löngårdh och Daniel McPhee.

Publicerad: 2024-03-01 14:48 av Placera/Nyhetsbyrån Direkt

Bubblor, teknikraketer och insynsköp

Redaktionspodden: Vi pratar Nvidia och historiska börsbubblor, insynsaffärer, gymaktier, kapitalallokering och förstås egna affärer i veckans redaktionspodd. Med Martin Blomgren, Ludvig Löngårdh och vår egen comeback kid Pär Ståhl.

Publicerad: 2024-02-16 12:55 av Placera.

Flera byten bland utvalda fonder i oktober - Placera

Inför oktober har Placera valt bort tre fonder på listan över utvalda fonder samtidigt som man tagit in två nya val på listan.Under månaden lämnade Placeras fondexpert, Pär Ståhl, bolaget och framöver är det istället Karl Lans och Ellinor Beckett som väljer ut månadens fonder.De fonder som fallit bo ...

Publicerad: 2023-10-02 08:55 av Finwire

Placeras utvalda fonder i oktober

Köptips: Börshösten inleddes svagt ned i såväl Sverige som USA. Den svenska kronan har stärkts mot dollarn och euron. Tre fonder faller bort och två väljs in bland månadens utvalda fonder.

Publicerad: 2023-09-29 13:07 av Ellinor Beckett och Karl Lans

CB Fonder rekryterar Pär Ståhl

Fondbolaget CB Fonder rekryterar Pär Ståhl från ekonomitidningen Placera, som ägs av Avanza."Det är med stor glädje vi välkomnar Pär till bolaget! Vi har haft nöjet att lära känna honom under lång tid i hans roll som fondspecialist på Placera och har kommit att uppskatta både personen och investerar ...

Publicerad: 2023-09-13 14:58 av Finwire

Placera tipsar om 17 köpvärda aktier i september - comeback för Essity

Essity: I augusti föll Stockholmsbörsen 3,7 procent, och månadsresultatet var det sämsta sedan september i fjol. Även i USA var det svagt och S&P 500 tappade 1,8 procent.Inför september har Placera gjort flera byten på sin lista över favoritaktier. Bayer har utvecklats sidledes och kastas ut. Vidare får Air ...

Publicerad: 2023-09-01 09:29 av Finwire

Placera tar bort två fonder bland sina utvalda fonder inför september - lägger till Smålandsfond

AMF Aktiefond Nordamerika: Placera byter ut två fonder bland sina utvalda fonder inför september. Samtidigt läggs Spiltan Aktiefond Småland till bland de utvalda. Spiltan Aktiefond Stabil och indexfonden Plus Småbolag Sverige Index tas bort. Bägge har gått tungt under det senaste halvåret, särskilt i augusti. Det nya tillskot ...

Publicerad: 2023-09-01 09:25 av Finwire

Podd: Vinnarna på energiomställningen

Placerapodden: Mattias Gromark, förvaltare på energiomställningsfonden Atlant Green Tech Metals, berättar varför han positionerat fonden tungt mot batterilagring och kärnbränsle. Han ger sin syn på energiomställningen och varför Kinas roll för gröna metaller kommer att minska på sikt. Intervjuar gör Pär Ståhl.

Publicerad: 2023-08-09 15:13 av Placera.

Slagläge för småbolagsaktier?

Börs: Börsens småbolag har jobbat i motvind de senaste åren och har som grupp utklassats av jättarna på börsen. I sommar har balansen förändrats och kanske är det början på en större comeback för de små.

Publicerad: 2023-08-07 14:22 av Martin Blomgren

Höstens fokus: Amerikansk långränta

Placerapodden: Veckans redaktionspodd med Pekka Kääntä och Pär Ståhl gör en djupdykning i den senaste tidens makrodata och vad det betyder för Riksbanken. Duon konstaterar att sommarens börsuppgång blivit allt bredare trots att de nordiska börserna har halkat efter.

Publicerad: 2023-08-04 09:16 av Placera.

Fjorton köpvärda aktier i augusti

Köptips: Rapportperioden har satt tydliga avtryck på börsen och även på vår aktielista. Nu flyttas fokus från stora till små bolag och till makrostatistiken. Vi har is i magen och gör bara några mindre justeringar inför augusti.

Publicerad: 2023-08-01 08:43 av Martin Blomgren

Plockar in Swedbank Robur Globalfond bland utvalda fonder - Placera

Swedbank Robur Globalfond A: Inför augusti väljer Placera att genomföra ett fondbyte bland sina utvalda fonder. Man tar hem vinsten i MS INVF Global Opportunity och plockar istället in Swedbank Robur Globalfond."Jag väljer att ta ner risken genom att ta in den aktivt förvaltade Swedbank Robur Globalfond. Risknivån mätt som stan ...

Publicerad: 2023-07-31 14:45 av Finwire

Lyx, lönefällor och tveksamma insiderköp

Redaktionspodden: Vikande efterfrågan på lyx, lönenivån att se upp med, egna aktieaffärer och tveksamma regler för insynsköp är några ämnen vi dyker ned i den här veckan. Med Pär Ståhl, Ellinor Beckett och Martin Blomgren.

Publicerad: 2023-07-28 08:37 av Placera.

Sprinchorn: Starka rapporter från bolagen

Podd: Erik Sprinchorn på TIN Fonder ger sin syn på rapportperioden på båda sidor Atlanten, värderingar, AI och hållbar energi. Intervjuar gör Pär Ståhl.

Publicerad: 2023-07-27 12:41 av Placera.

Visa fler resultat